TSK'ya yeni yerli silah sistemi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen ve zırhlı araçlarla uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah sistemini envanterine katmaya hazırlanıyor. Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu atışlı testleri başarıyla tamamlandı.

Haberler 28.09.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Modern silah ve mühimmata yönelik üretimlerini Ar-Ge çalmalarna paralel olarak younlatran Milli Savunma Bakanlna bal Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, yeni yerli silah sisteminin üretiminde daha sona yaklat. Türk Silahl Kuvvetlerinin muharebe ve mücadele yeteneklerini artrarak, askeri stratejilerinin etkililiini ve hareket kabiliyetini gelitirme çalmalar kapsamnda 25 milimetrelik uçaksavar topu üretildi.

YERL SLAH SSTEM

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen uçaksavar topu tekli, üçlü, onlu ve seri at yapabiliyor. Düük kadenz veya yüksek kadenz at modu olan silah, döner mekanizma sistemi sayesinde düük tutukluk oranna sahip. Zrhl araçlarla uzaktan komutal silah kulelerinde kullanlabilecek silah gece gündüz, her türlü hava artnda ve muharebe ortamnda ana silah olarak görev yapabilecek. Birçok farkl hedefi etkin ekilde ate altna alma yeteneine sahip 25 mm silah sisteminin MKE çankr Silah Fabrikas Müdürlüündeki atl testleri baaryla tamamland.

Ana Sayfaya Git