TSK'ye yeni kalekollar geliyor

Olası terör saldırı girişimlerinin önlenmesine yönelik Milli Savunma Bakanlığının planlaması kapsamında güçlendirilmiş karakol olarak bilinen kalekol yapım çalışmaları sürdürülüyor Türk Silahlı Kuvvetlerinde, bugüne kadar 68 kalekol tamamlanarak ilgili birliklerin kullanımına verildi, 12 kalekolun da inşası sürüyor. Yıl sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine 6 kalekolun daha teslim edilmesi planlanıyor

Haberler 14.01.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröristlerin olas saldr giriimlerinin önlenmesine yönelik Milli Savunma Bakanlnn planlamas kapsamnda güçlendirilmi karakol olarak bilinen kalekol yapm çalmalar sürdürülüyor. Türk Silahl Kuvvetlerinde (TSK) bugüne kadar 68 kalekol tamamlanarak ilgili birliklerin kullanmna verilirken 12 kalekolun inas ise devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlnca yürütülen, yeni yaplan hudut karakol ile tesislere, teröristlerce düzenlenen saldr ve taciz giriimlerinin en aza indirilmesi, teröristlerin caydrlmas amacyla karakol yapm sürüyor.

Bu kapsamda bugüne kadar, güçlendirilmi karakol olarak bilinen 68 kalekol tamamlanarak ilgili birliklerin kullanmna verilirken, 12 kalekol inas da devam ediyor.

Kalekollardan 143ünün proje ve ihale çalmalar ise sürüyor. Yapm devam eden tesislerden 6snn yl sonuna kadar TSKye teslim edilmesi planlanyor.

ACL SINIR FZK GÜVENLK SSTEM PROJES

Öte yandan Türkiye-Suriye snr hattnda yasa d geçiler, kaçakçlk faaliyetleri ve teröristlerin szmasna kar fiziksel engel oluturulmas amacyla balatlan Acil Snr Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi de sürüyor.

Sistem, fiziksel, elektronik ve ileri teknoloji katmanlarndan oluan birçok unsuru bünyesinde barndryor. Projenin fiziksel katman, modüler beton duvar, devriye yolu, insanl ve insansz kule ile pasavan yollarn kapsyor. Elektronik katman da, yakn alan gözetleme sistemi, termal kamera, kara gözetleme radar, uzaktan komutal silah sistemi, komuta kontrol merkezi, hat boyu görüntüleme sistemi ile sismik ve akustik alglayclardan oluuyor. Projenin ileri teknoloji katman ise geni alan gözetleme, lazer imha edici fiber optik alglama, drone tespiti için gözetleme radar, jammer ve alglayc tetiklemeli ksa mesafe aydnlatma sistemini içeriyor.

YÜZDE 94 ORANINDA TAMAMLANDI

Suriyedeki krizin derinlemesi ve snrlardaki tehdidin artmas üzerine proje içindeki modüler beton duvar ve devriye yolu imalatnn yapmna öncelik verildi. Duvarn toprak kaybna neden olmayacak ekilde siyasi snr hattna yaplmasna yönelik çalmalar, 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararna göre balatlmt.

Toplam 911 kilometre olan Türkiye-Suriye snr hattnn dere ve nehir yataklar hariç 828 kilometrelik bölümünde duvar yaplmasna yönelik çalmalarda ise sona gelindi.

çalmalar kapsamnda 777 kilometrelik bölüm tamamlanrken kalan bölümün de bitirilmesi için çalmalar sürüyor. Snr Fiziki Güvenlik Sisteminde yüzde 94 fiziki gerçekleme saland belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git