Tuğluk ta cezaevine

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan ve Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 9 şüpheliden 4'ünün adliyedeki sorgulaması devam ederken, 5 kişinin ise Emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberler 29.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TULUK ADLYEYE GETRLD

Cumhuriyet Basavclnca Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürütülen terör soruturmas kapsamnda 26 Aralk günü gözaltna alnan HDP E Genel Bakan yardmcs Aysel Tuluk, DBP E Genel Bakan yardmcs Seydi Frat, HDP Diyarbakr l Ebakan Cabbar Leygara, Cafer Kan, Edip Yaar, Elvan Baran, Ramazan Özbek, Halis Bilen, Mehmet Baysal ve Abdulbaki Karadenizin Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadelesi ubesindeki sorgulamalar, dün ksm olarak tamamland.

TUTUKLAMA KARARI VERLD

Aralarnda Aysel Tuluk ve Seydi Fratn bulunduu 5 üpheli, salk kontrollerinin ardndan, geni güvenlik önlemleri altnda Diyarbakr Adliyesine getirildi. Silahl Terör örgütüne üye olmak suçlamasyla haklarnda soruturma yürütülen Tuluk ve beraberindeki 5 kii, Savclktaki ifadelerinin ardndan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi. Tuluk burada yaplan yarglama sonucunda, hakknda tutuklama karar verilerek, D Tipi Cezaevine gönderildi. Frat ve dier 4 kiinin ise, Sulh Ceza Mahkemesindeki sorgulamalar, geç saatlere kadar devam etti. Öte yandan, gözaltnda tutulan dier 4 üphelinin ise sorgulamas devam ediyor.

Ana Sayfaya Git