Tuğluk’un infazı ertelensin

İHD Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu, tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, infazının ertelenmesi çağrısı yaptı.

Haberler 01.02.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi Kadn Komisyonu, Kocaeli Kandra F Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan ve yakaland demans hastal nedeniyle salk durumu kötüye giden Kürt siyasetçi Aysel Tuluka dair açklama yapt. Açklamada, Uzun yllar Kürt ve kadn kimliiyle demokratik siyaset yapan Aysel Tuluk, toplumsal cinsiyet eitlii temelinde ilklere imza atm derneimiz üyesi insan haklar savunucusudur denildi.

HASTA TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN

2016 ylnda tutuklanan Tulukun annesinin cenazesine dönük saldrda yaad travmann salk durumunu ciddi anlamda etkilediine dikkat çekilen açklamada, Tulukun infaznn bir an önce ertelenmesi istendi.

Açklamada, Tulukun yeme ve içme gibi temel hayati ihtiyaçlarn karlayamaz hale geldiine iaret edilerek, u çarya yer verildi: Kendi gereksinimlerini karlayamad ve bakalaryla güçlükle iletiim kurabildii bu durumda, cezasnn infaznn hastalnn iyilemesine kadar geri braklmas zaruret halini almtr. Aksi durumda insan onuruna aykr bu uygulama ile telafisi mümkün olmayacak sonuçlar ortaya çkacaktr. Tulukun cezasnn infaznn hastal süresince geri braklmas çarsnda bulunuyoruz. Salk hizmetine eriimin engellendii, hasta mahpuslarn salk ve yaam hakknn sistematik bir ekilde ihlal edildii bu süreçte Aysel Tuluk ve tüm hasta mahpuslarn bir an önce serbest braklmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git