Tükürsek Boğarız!

Siyonizm'in Gazze'deki "oıykırımına", Diyarbakır'da öfke seli oluşurken, yüzbinlerce Diyarbakırlı protesto yürüyüşüne katıldı. Halk, ABD ve İsrail'e yağdırırken, "İsrail için, tükürsek boğarız" dediler.

Haberler 16.05.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistinliler için Büyük Felaket olarak tanmlanan Nakbann yl dönümünde ABDnin Tel Avivde bulunan büyükelçiliini Kudüse tamas ve srail askerleri tarafndan 62 Filistinlinin katledilmesi, Diyarbakrda yüzbinlerce vatanda sokaa döktürdü. slami STKlarn öncülüünde, Diyarbakrda yürüyü ve kitlesel basn açklamas yaplarak, srail telin edildi.

DYARBAKIRDAN SRALE ÖFKE YADI

slami Sivil Toplum Kurulular öncülüünde düzenlenen yürüyüe, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak ve partililer de katld. Vatandalar, öleden sonra saat 14.00 sularnda stasyon Meydannda bir araya geldi. Kudüs, srail ve ABDye mezar olacak yazl pankart açan kitle üzerinde ABD Bakan Trump ve srail Bakan Netanyahunun resimlerinin bulunduu Terörist yazl kukla ile birlikte Sur çift Kapya doru yürüyüe geçti. Yürüyü boyunca tekbirler getiren kitle, sk sk srail ve ABD aleyhinde sloganlar att. Sur çift Kapda son bulan yürüyü sonunda basn açklamas yapld.

ABD Bakan Trump ve srail Bakan Netanyahunun resimlerinin bulunduu Terörist yazl kukla yere atlp, tekmelendi. Grup içerisinde bazlarnn kuklay yakmak istemesi üzerine güvenlik gerekçesiyle kukla uzaklatrld.

MÜSLÜMANLARI KANI DÖKÜLÜYOR

Açklamay slami Sivil Toplum Kurulular Yönetim Kurulu üyesi Eitim Bir Sen Diyarbakr ube Bakan Yunus Memi, okudu. Memi, Mübarek bir zaman dilimindeyiz. Yarn aban aynn son günü. Yarn gece tüm slam corafyasnda teravih klnacak ve sahura kalkacaz. çaramba günü Hicri 1439un Ramazann ilk günü. Böyle mübarek günleri kana bulamak Siyonist akln vazgeçilmezi oldu. Irkç emperyalizm bu mübarek günleri yine kana bulad. Bugün igalci srail yine Filistinde katliam yapyor. 50den fazla ehidimiz 2000in üzerinde yaralmz var. Seçildii günden beri, aynen önceki ABD bakanlar gibi, dünyann ba belas olan Trump küstahlklarna devam ediyor. Trump, 7 ay önce ABDnin srail Büyükelçiliini Kudüse tayacaz demiti. Geçtiimiz hafta Kudüs sokaklarna Arapça, ngilizce, branice ABD Büyükelçilii levhalar aslmt. Bugün 14 Mays. galci srailin sözde bamszlnn ilannn 70. yl dönümü. Katil ABD ve igalci srail bu sözde bamszln 70inci yln Müslüman kan dökerek kutlama karar almlar. imdi bu eytani kararn gereini yapyorlar dedi.

SÖZDEN ANLAMAZ, GÜçTEN ANLAR

srail ile her türlü ilikinin teröre ve akan kana ortak olma olduunu vurgulayan Memi, Kim ne derse dersin, srail, meru bir devlet deil bir terör örgütüdür. Kim ne derse desin, srail, bu corafyann doal bir üyesi deil bir igalcidir. Kim ne derse desin, sraille her türlü iliki Siyonist teröre destek olmak, akan kana ortak olmaktr. Kim ne derse desin, ABD ve ngiltere, srailin hamisidir. ABD ile stratejik müttefik olanlarn srail dümanl tiyatrodur. sraille her türlü anlamay yapanlarn srail dümanl tiyatrodur. sraille mütemadiyen ticaret hacmini artran hükümetlerin srailin küstahlklarna katk sunduunu kim inkar edebilir? sraille bamllk ilikilerini artran hükümetlerin sraile cesaret verdiini kim inkar edebilir? Siyonist srail, marklnn, küstahlnn, eli kanl oluunun gereini yapyor. Akl banda olan hiçbir insan srailden vicdan ve merhamet beklemez. Akl banda olan hiçbir insan srailden insanlk beklemez. Siyonist srail ile bar ve adalet kelimelerinin yan yana gelmesi mümkün deildir. sraile söz söylemek gereksizdir. srail sözden anlamaz. srail ancak güçten anlar. Bizim sözümüz, sitemimiz, serzeniimiz, kendi geleceklerini sraille iyi iliki kurmakta gören herkesedir. slam ülkelerindeki hükümetlere igalci srail ile ibirlii kötülük olarak yeter diye konutu.

SRALE TÜKÜLÜRSE BOULACAK

srail bu topraklarda olduu müddetçe bu corafyaya bar gelmeyeceini kaydeden Memi, Müslüman idareciler srail ile ilikiyi ikbal meselesi olarak gördükleri müddetçe zalimlere kar tek bir cesur adm atamayacaklardr. Ey slam ülkelerinin yöneticileri, yanltan dönün. Ey slam ülkelerinin yöneticileri, ABDnin, srailin peinden gitmekten vazgeçin. Ey slam ülkelerinin yöneticileri, eli aya parçalanm çocuklar akna, kafas uçurulmu, beyni dökülmü çocuklar akna, gözlerindeki dehetle yardm bekleyen çocuklar akna yanltan dönün. Herkes biliyor, herkes ahit ki, telefon diplomasisiyle, lanet okumayla, knamayla zulüm bitmiyor. srail yaptrmdan anlar. srail güçten anlar. Allah için yrtp atn srail ile yaplm anlamalar. Bunlar yapmaya gücünüz yetmiyorsa Allah için çkn ve gerekçelerinizi söyleyin. Bir buçuk milyar Müslüman sekiz milyonluk sraili tükürse boar. Korkmayn, Allah akna cesur olun. Siz gereini yapmazsanz bu milletin içerisinden sraile ve dünyann tüm zalimlerine haddini bildirecek yiitler çkacaktr. Cenab Allah, zalimleri bizim elimizle cezalandracaktr ifadelerini kulland.

YARIN ÖFKEMZLE YÜZLEECEKLER

Ardndan konuan Mavi Marmara gazisi Fikri Karavil ise, bugün meydanlarda yarn ise cephelerde olacaklarn vurgulad. Karavil, unlar söyledi: Avrupa Birlii, Birlemi Milletler yaanan insanlk dramn görmezden gelse de Arap Birlii, slam birlii Tekilat gerekli ve yeteri etkin tepkileri göstermezse de Müslüman milletler, sömürgeci ABD ve Siyonist igalcilere kar sesini yükseltmeye devam edecektir. slam dümanlar unu bilsin ki, bugün meydanlardayz, ama yarn cephelerde olacaz. Bugün çlmza sessiz kalanlar, pervaszca katliamlara devam edenler, yarn öfkemizle yüzleeceklerdir. Muhakkak ki bir gün özgür Kudüste, Mescid-i Aksada hep birlikte rabbimize yönelip ükür secdesinde bulunacaz.

Konumalarn ardndan Ulucami mam Osman Yamur dua etti.

ULEMALARDAN DEKLARASYON

Öte yandan, Alimler ve Medreseler Birlii (ttihadul Ulema) igalci siyonistlerin Filistinde yapt katliamalara tepki göstererek, slam ülkelerinin yöneticilerine çarda bulunarak, siyonist büyükelçiliklerinin kapatlmasn istedi.

ttihadul Ulemadan yaplan açklamada, Bata slam ülkeleri olmak üzere yeryüzünde fitne ve fesadn ba aktörü olan Amerikann geçtiimiz aylarda büyükelçiliini Telavivden Kudüse tama karar almas ve bunu bil-fiil gerçekletirmesinden, daha bir cesaret alan Siyonist igal rejimi, Filistinli kardelerimizi katletmeye devam ediyor. Son olarak Büyük Nekbe gününün yldönümünde 100e yakn Filistinli kardeimiz gerçek mermilerle ehit edilirken binlercesi de yaraland. Müslümanlar olarak krmz çizgimizdir diyerek günlerce meydanlarda sözlü müdafaasn yaptmz Kudüsün barnda 14 Mays 2018 günü itibariyle Amerikann Büyükelçilii yerletirilmi durumdadr. denildi.

TE AçIKLANAN MADDELER

Açklamada slam aleminin vahdeti için bir ümmet olarak tepki vermeye davet edilen açklamada u maddeler sraland:

1-Özelde Amerika ve Avrupadaki, genelde bütün dünya Müslümanlarnn tepkilerini göstermek için kesintisiz gösteriler yapmalar gerekir.

2-slam ülkeleri, ülkelerindeki Amerika ve israil büyükelçiliklerini kapatmal, Amerika ve sraildeki büyükelçiliklerini de kapatarak büyükelçilerini süresiz geri çarmaldr.

3-Bütün Müslümanlarn Ramazan ayn frsat bilerek, Ramazan boyunca özelde Filistinli ve Gazzeli kardelerimiz, genelde bütün Müslümanlar için bolca dua etmeleri; Amerika ve srailin Filistinli kardelerimize yönelik yaptklar katlimamlar lanetlemek için, namazlarnda kunut okuyarak Amerika ve israili telin etmeleri gerekir.

4-Kurum, vakf, dernek ayrm yapmakszn bütün slami oluumlarn ve alimlerin bir araya gelmeleri ve bu vesileyle slam alemini, içinde bulunduu zulüm ve katliam dolu çkmazdan nasl çkarlabilecei üzerinde fikir üretmeleri gerekir. Bunu periyodik ve düzenli olarak yapmalar ve üretilen fikirleri fiiliyata geçirmeleri gerekir.

FLSTN VE KUDÜS ÜZERNDEN

5-slam alimleri ve slam ülkeleri yöneticileri biraraya gelerek Filistin ve Kudüsün kurtuluu için ksa, orta ve uzun vadede nelerin yaplabilecei üzerinde çalmalar gerekir.

6-slam ülkeleri aralarndaki ihtilaflar bir kenara atarak, israile askeri bir müdahalenin yaplabilmesinin alt yapsn oluturmak için bir an önce bir araya gelmeli, imdiden gerekirse Filistine gitmek isteyen Müslümanlar için tüm kaplarn açmaldrlar.

7-Bata Amerika olmak üzere emperyalistlerin Filistinli kardelerimize uyguladklar ambargolar krmak için, tüm slam ülkelerinin birlik olmas ve artlar zorlayarak kardelerimize bata ilaç ve gda olmak üzere yardmda bulunmalar gerekir.

8-Bütün savalar ekonomik olan emperyalistlerin Filistinli kardelerimize uyguladklar ambargolarna kar Müslümanlarn da ambargo ile karlk vermesi gerekir. Özelde Amerika ve srail, genelde sraile yardm eden tüm slam dümanlarnn mallar protesto edilmeli, al verii yaplmamaldr.

9-Tüm slam aleminin birlik olarak Amerika ve srail ile bata diplomatik ilikilerin kesilmesi olmak üzere tüm yaptrm seçenekleri bir an önce deerlendirilmelidir.

Ana Sayfaya Git