Tüm dijital arşiv ele geçirildi

DHKP-C’ye yönelik 14 Ekim’de İdil Kültür Merkezi’ne yapılan operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Haberler 06.11.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik plakalarla güçlendirilmi zrhl kaplar olan dil Kültür Merkezine düzenlenen operasyon sonras yaplan detayl aramada, terör örgütü üyeleri tarafndan imha edilemeyen dijital arivin tamam ele geçirildi.

Dijital arivin içerii incelendiinde DHKP/C terör örgütünün tüm Türkiyedeki eylem ve faaliyetleri, örgüt yönetiminin alt kadrolara verdii talimatlar, alt kadrolarn yapm olduu örgütsel faaliyetler, raporlamalar, örgütün sadece illegal iliki olarak kulland ve ismi bugüne kadar deifre edilememi gizli gruplar adn verdii ilikileri deifre edildi.

TERÖRSTLERN RAPORLARI ELE GEçRLD

Örgütün aktif olduu mahallelerde yapm olduu duvarlara yazlar yazlmas, topladklar aidatlar, yaptklar ölüm oruçlar, mahallede sattklar dergilere kadar örgüt yönetimine detayl raporlamalar gönderdikleri tespit edildi. Örgüt mensuplarnn hepsinin örgüt yönetimi tarafndan belirlenmi bir kod ad olduu, ayn ekilde örgütün faaliyet yürüttüü alanlardan illere hatta mahallelere kadar kod isim belirledikleri, tespit edilmi ve bu kod isimlerinin tamamnn da deifre edildii örenildi.

KURUMLARA SIINAK TÜNELLER AçMILAR

Terör örgütü DHKP-Cnin arivlerinde, ehirleri kodladklar da ortaya çkarld. Buna göre Bursa yeil, Hatay balkon, Mersin bahçe, Adana köprü adlaryla kodland. Örgütün arivinden Halkn Mühendis Mimarlar adyla bir baka yaplanmas daha olduu ortaya çkt. Örgütün mühendis ve mimar olan kiileri kullanarak ve muslukçular gibi kod isimleri de vererek Türkiyedeki baz kurumlara snaklar, tüneller açt, krsaldaki teröristlerin ihtiyaçlar için su türbini, gece görü kask gibi ekipmanlar hazrladklar tespit edildi. Dijital arivden örgütün çeitli sanatç, aydn, dernek, meslek odas gibi kurumlarla olan ilikilerini kantlayacak belgeler de elde edildii örenildi.

AVUKAT EBRU TMTKN DE ÖLÜM ORUCU TALMATI ÖRGÜTTEN

Ele geçirilen dijital arivde geçtiimiz günlerde ölüm orucunda hayatn kaybeden avukat Ebru Timtikin eylemini, örgütün talimatyla yapt da ortaya çkt. Örgütün bu ölümle birlikte avukatlar ayaklandrmay, bir sonraki aamada da bu ayaklanmay halkn tamamna yaymak için faaliyet yürütmeyi planlad, bu dorultuda talimat olduu tespit edildi.

YÜKSEL CADDES EYLEMLER AVRUPADAK DHKP-C ELEBALARINDAN GELD

Ankarada Yüksel Caddesinde nsan Haklar Ant önünde 2016 ylnda 679 numaral KHK ile öretim üyelii görevinden ihraç edilen, balatt açlk grevi eylemiyle gündeme gelen N.G. isimli kiinin de DHKP/C terör örgütü yaplanmalarndan olan sözde Direniler Meclisi isimli yapnn sorumlusu olduu tespit edildi. Bu yapnn amacnn dier terör örgütleri PKK/KCK, FETÖ/PDY ve MLKP ile birlikte hareket etme amacyla hareket ettii belirlendi. Örgütün Avrupadaki elebalarndan gelen talimatlarla Yüksel Caddesinde çok sayda eylem ve etkinlikler gerçekletirildii de ortaya çkarld.

97 K GÖZALTINA ALINDI

Ele geçirilen dijitallerin incelenmesi sonras stanbul merkezli 12 ilde toplam 87 adreste 120 üpheliye yönelik 87 adreste yaplan operasyonda, aralarnda örgütün Akdeniz Bölge sorumlusu, Anadolu illeri sorumlusu, çeitli il ve alan sorumlularnn da bulunduu 97 kii gözaltna alnd. üphelilerden 49u tutuklanrken, 48i adli kontrol art ile serbest brakld.

Ana Sayfaya Git