Tüm illere uyarı yapıldı!

Emniyet tarafından 81 ile gönderilen yazıda cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin yeniden irtibata geçtikleri konusunda uyarıda bulundu.

Haberler 07.03.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan bir yandan FETÖ/PDY üyelerine yönelik operasyonlarn tüm hzyla sürdürürken, bir yandan da örgüt üyelerinin faaliyetlerini yakn takibe ald. Emniyet Genel Müdürlüü Terörle Mücadele Daire Bakanl, FETÖ/ PDY mensuplarna yönelik yürütülen çalmalar srasnda terör örgütü üyelerinin cezaevlerinde kendi aralarnda mors alfabesine benzer bir ekilde ifreli alfabe oluturarak, kriptolu haberleme sistemine geçtiini deifre etti.

TÜM LLERE UYARI YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüü, 81 ile gönderdii yazda, örgüt üyelerinin çeitli materyallerden yararlanarak ifreli haberletiini belirtti. Kabartma, noktalama ve çizgilerle kriptolu haberleme yapldn tespit eden Terörle Mücadele Daire Bakanlnn, örgüt üyelerinin özellikle cezaevlerinde d destek alp almadnn aratrlmasn istedii örenildi. ifreli haberlemeyi cezaevine tayan veya cezaevinden alp dar çkararak örgüte yardm ve yataklk yapan kiilerin olup olmadnn detayl aratrld ifade edildi.

MORS ALFABES

MORS alfabesi veya mors kodu, nokta ve ksa çizgilerden (. ve -) oluan, bilgi aktarlmasn salayan bir yöntem olarak telgrafn hayata geçmesine büyük emek veren ABDli mucit Samuel Morse tarafndan 1835 ylnda oluturuldu. Morse, oluturduu alfabenin ardndan 1840 ylnda patent için bavurdu. lk hat ABDde Baltimore, Maryland ile bakent Washington arasnda kuruldu. lk mesaj ise 24 Mays 1844 tarihinde çekildi.

Ana Sayfaya Git