Tüm zararlar karşılanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Tüm zararlar karşılanacak"

Haberler 25.02.2020 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, merkez üssü rann Hoy kenti olan deprem nedeniyle Bakalede meydana gelen zararlarn karlanacan söyledi.

Bakan Pakdemirli, Özpnar Mahallesinde hayatn kaybeden 8 kii için kurulan taziye çadrnda acl aileleri ziyaret ederek, basal diledi.

Depremde hayatn kaybedenlere rahmet, yarallara da ifa dileyen Pakdemirli, devletin efkatli kollaryla milletinin yannda olduunu söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla bu sabah Vana geldiini belirten Pakdemirli, yaralar hep birlikte saracaklarn ifade etti.

Depremden en çok etkilenen Özpnar Mahallesinde 8 kiinin hayatn kaybettiini anmsatan Pakdemirli, öyle konutu:

ZARARLAR KARILANACAK?

Toplam kaybmz 9. 66 yaralmz var ama ükür ki hastanelerden çou taburcu oldu, 32 yaralmz kald. Rabbimden vefat edenlere rahmet, yarallara acil ifalar diliyorum. 5 köyümüz etkilenmi, en çok Özpnar ama Kakol, Güvendik, Gelenler, Börüpek köylerimiz de var. Dün ilk saatlerden itibaren hasar tespitlerine baladk. Burada en önemli olan ey canlarmz kaybettik. Dier taraftan da yaralarn hzl bir ekilde sarlmas için çalmalarmz balattk. 233 ahrmz ykld. Yklan evlerimizin dnda onlar da bizim ekmek paramz. Küçükba 3 bin 329 telef gözüküyor. Büyükba 72 telefimiz var. Cumhurbakanmzn talimatyla tüm bu zararlar karlanacak. Gerek Bakanlmzla alakal gerek çevre ehircilik Bakanl, devlet tüm kurumlaryla burada. Ne gerekiyorsa yaplacak bundan kimsenin üphesi olmasn.

lk etapta Bakaleye 200 küçükba getirdiklerini, cenazelerin topraa verilmesinin ardndan datlacan dile getiren Bakan Pakdemirli, hzl bir ekilde telef olan hayvanlarn yerine dier illerden de sevkiyatlarn baladn aktard.

çiftçilerin, köylülerin, besicilerin hayatn sürdürebilmesini salamak maksadyla bakanlk olarak üzerlerine düeni yapacaklarn vurgulayan Pakdemirli, Bölgeye yonca, 2 kamyon saman sevkiyat yaptk. Bu sevkiyatlar devam edecek. 108 ahr çadr bölgeye sevk ettik. 200 tane daha çadrmz bölgeye sevk ediliyor. Hayvanlarmzn da itlaf ve imhas konusunda çalmalarmz devam ediyor. Depremin yaralarn hep birlikte saryor olacaz. diye konutu.

Pakdemirli, taziye ziyaretinin ardndan depremzedeler için çadrlarn kurulduu alanda incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git