Tuncel'e 11 ay ceza geldi

DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında, “Tayyip Erdoğan tam bir kadın düşmanıdır” sözleri gerekçe gösterilerek 11 ay hapis cezası verildi.

Haberler 18.09.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski E Genel Bakan Sabahat Tuncel hakknda Cumhurbakanna hakaret etmek iddiasyla açlan davann karar durumas görüldü. Tuncelin, 2016da yapt bir konumasnda geçen Tayip Erdoan tam bir kadn dümandr ifadesi gerekçe gösterilerek açlan dava durumas Diyarbakr 10uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tuncelin avukat ivan Cemil Özen durumada hazr bulundu.

Esas hakkndaki mütalaasn sunan iddia makam, Cumhurbakanna hakaret suçundan 1 yldan 4 yla kadar hapis cezas istedi.

AV. ÖZEN: KONUMA CIMBIZLANMITIR

Cumhurbakanna hakaret suçu kapsamnda deerlendirilen cümlenin, ahsa ve yapt göreve yönelik alenen hareket içermesi gerektiini belirten Tuncelin avukat Özen, Müvekkil, Recep Tayyip Erdoan kadn ve Kürt dümandr eklinde iki cümle sarf etmitir. Tabii ki bir tüm konumann içerisinden iki cümleyi cmbzlamak, anlamndan uzaklatrma anlamna geliyor. Zira bu husus ile ilgili AHMin Caltees spanya kararnda konumann bir bütün olarak ele alnmas gerektii, bir tespit yaplmas halinde bu hususun cümlenin içerisinden birkaç cümle çkarlmas sureti ile hakaret suçu oluturamayaca ön görülmütür. Müvekkilimizin kulland ifadeler ifade özgürlüü kapsamndadr diye konutu. Av. Özen, müvekkilinin beraatn talep etti.

11 AY 20 GÜN CEZA

Mahkeme, suçun ileni biçimi, suçun ilendii yer ve zaman, suç nedeniyle meydana gelen zararn arl, sann kastnn younluu gerekçesiyle Tuncel hakknda Cumhurbakanna hakaret iddiasyla 11 ay 20 gün hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git