Tunceli’de PKK’ya ağır darbe

Tunceli'de etkisiz hale getirilen turuncu ve gri listedeki 5 teröristin isimleri ile katıldıkları eylemler açıklandı

Haberler 06.12.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, Tuncelide etkisiz hale getirilen 9 teröristten turuncu ve gri listedeki 5inin isimleri ve katldklar eylemler paylald.

TUNCELDEK OPERASYON

Bakanlktan yaplan açklamada, Eren K-6 Mercan Dalar Operasyonlar kapsamnda, Tuncelinin Ovack ilçesi krsalnda, l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Komando ve JÖH birliklerince bir maaraya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen, 1i teslim olan toplam 9 teröristten, 3ünün turuncu, 2sinin ise gri kategoride olduu hatrlatld.

PKKLILARIN KMLK BLGLER

Teröristlerin kimlikleri ve katldklar eylemler hakknda bilgi verilen açklamada, teröristlerden birinin, Tunceli Ovack krsalnda sorumlu seviyede faaliyet gösteren ve Terörden Arananlar Listesinde 1 milyon liraya kadar ödülle turuncu kategoride yer alan Munzur kod adl Cihan Söylemez olduu kaydedildi.

KATILDIKLARI EYLEMLER

Uzun süredir Ovack krsalnda faaliyet gösteren teröristin, bata yol kesme, araç yakma eylemleri olmak üzere, bölgede meydana gelen birçok terör eyleminin planlaycs olduu ifade edilen açklamada, teröristin ayrca 26 Eylül 2015te Tunceli krsalnda Jandarma Binba Yavuz Sonat Güzelin ehit edilmesi eylemini gerçekletirilen terörist grup içerisinde olduunun tespit edildii aktarld.

Açklamada, ayn kategoride yer alan dier iki teröristin ise Tunceli krsalnda örgütün sözde kadn sorumlusu Veroz kod adl çala Yeleser ve Tunceli Hozat krsalnda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Jinda Jin kod adl Mihriban Ata olduunun belirlendii kaydedildi.

500 BN LRA ÖDÜLLÜ

Etkisiz hale getirilen ve Terörden Arananlar Listesinde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride yer alan dier iki teröristin ise Tunceli Hozat ve Ovack krsalnda faaliyet yürüten Nuda Karker kod adl Güldane Karaer ve Rojin Adyaman kod adl Hasret Ülger olduunun tespit edildii anlatld.

Açklamada, operasyonda etkisiz hale getirilen 9 teröristin, özellikle 2015-2016 yllar arasnda Tunceli Ovack ve Hozat ilçelerinde, yol kesme, araç yakma, kamu kurum kurulularna ait binalar ile güvenlik güçlerine ait bina, tesis ve araçlara yönelik birçok terör eylemini gerçekletirdiklerinin belirlendii vurguland.

Ana Sayfaya Git