Tünelli mağara!

10 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla sürdürülen operasyonlarda, kullanılan tünel, mağara ve 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi. PKK'ya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatın olduğu bir mağara bulundu. PKK'ya yönelik 4 ilçede yürütülen operasyonda, teröristlerce kullanılan tünel, mağara ve 3 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Haberler 13.06.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 ilçede 10 bin güvenlik görevlisinin katlmyla sürdürülen operasyonlarda, PKKya ait, içerisinde yüklü miktarda silah ve mühimmatn olduu bir maara bulundu.

Diyarbakrn 4 ilçesinin 104 köy ve mezralarnda toplam 1528 kilometrekare alanda aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen PKKllar etkisiz hale getirmek için 10 bin güvenlik görevlisinin katmyla 28 Maystan bu yana sürdürülen operasyonla ilgili Diyarbakr Valilii açklama yapt. Açklamada operasyonun dünkü bölümünde 1 köy, 1 mezradaki 5 ev ve eklentilerinde adli arama yapld ifade edilirken öyle denildi:

l Emniyet Müdürlüü personelince müterek oluturulan 30 yol kontrol noktasnda yaplan kontrol neticesinde; 83 araç ve 381 ahsn sorgulamas yaplm, yaplan sorgulamalar sonucu yoklama kaça olduu tespit edilen 5 ahs yakalanarak, 1111 Sayl Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplmasn müteakip serbest braklm, aranma kayd bulunan 1 kayp ahs, yol kontrol noktasnda yakalanarak göz altna alnm.

çOK MKTARDA ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEçRLD

Operasyonun sürdürüldüü alanda güvenlik güçlerinin yapt arama-tarama faaliyetinde terör örgütü PKKya ait bir maarnn bulunduu belirtilen valilik açklamasnda, öyle denildi:

Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 1 maara, 3 snak ile 1 tünel içinde ve çevresinde yaplan detayl aramada; 15 adet antitank roketatar mühimmat, 5 adet antipersonel roketatar mühimmat, 41 adet PKMS (Bixi) fiei, 51 adet muhtelif fiek, 215 adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei arjörü, 1 bidon mazot, 1 adet güne paneli, 1 adet güne paneli arj cihaz, 1 adet balant kablosu, 1 adet batarya blou, 29 adet Kalenikof arjör klf, 1 takm bölücü terör örgütü kyafeti, 1 adet srt çantas, 1 çift kar botu, çok miktarda örgütsel doküman, shhi malzeme ile yaam malzemesi ele geçirilmi. Cumhuriyet Savclnn talimat gereince tespit edilen tünel, maara ve snak kullanlamaz hale getirilmi, snaklar içerisinde bulunan çok sayda shhi malzeme, örgütsel doküman ile yaam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

YOLA TUZAKLANAN PATLAYIçI

Öte yandan, Mardinin Dargeçit ilçesinde yola tuzaklanan patlayc imha edildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl ekiplerince Dargeçit-Ksmetli yolunda gerçekletirilen arama ve tarama faaliyetlerinde, yolun altna gizlenmi üpheli çuval görüldüü belirtildi.

50 KLO PATLAYICI

Yaplan incelemede çuval içerisinde mutfak tüpüne tuzaklanm ve yaklak 50 kilogram amonyum nitrat ile desteklenmi el yapm patlayc tespit edildii kaydedilen açklamada, patlaycnn kontrollü bir ekilde etkisiz hale getirildii aktarld.

Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güven içinde hayatlarna devam etmesini salamak amacyla bölücü terör örgütü mensuplar ile mücadele kapsamnda yürütülen faaliyetlere kararllkla devam edilecei vurguland.

Ana Sayfaya Git