Tüp bebek tedavisi evliliklerini kurtardı

Çocuk sahibi olmak için 19 yıl boyunca gördükleri tedaviler olumsuz sonuçlanan ve boşanmanın eşiğine gelen çift, Diyarbakır'da uygulanan üçlü tüp bebek tedavisiyle çocuklarını kucaklarına almanın sevincini yaşıyor.

Haberler 13.08.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gülsüm (38) ve smail Baltac (42) çifti, çocuk sahibi olmak için 19 yl boyunca çeitli tüp bebek merkezlerinde tedavi gördü. Ancak her seferinde olumsuz sonuç alan çift iyice umutsuzlua kapld. Araya aile basks da girince boanmann eiine gelen çift, tavsiye üzerine Diyarbakrda bulunan Kadn Hastalklar ve Tüp Bebek Uzman Doç. Dr. Hakan çoksüerin kliniine geldi. çift uygulanan üçlü, güçlü tedaviyle Muhammed adn verdikleri bir erkek çocuk sahibi oldu.

çiftin kendilerine geldiklerinde çocuk sahibi olma konusunda ciddi anlamda umutlarn yitirdiklerini belirten Doç. Dr. çoksüer, Hastada stres faktörünün ciddi anlamda ön planda olduunu gördük. Eiyle de tam boanma aamasna geldiini dile getiriyordu. Eer olmazsa eimle artk ciddi anlamda skntlar yaayacam diyordu. lk bata bir ön tedavi balattk. Antioksidan tedavi ve ayn zamanda stresi yok etmeye yönelik akupunktur tedavisine baladk. Rahim zarnn ince olduunu gördük ve rahim zarn güçlendirmek için hastaya PRP uygulamas yaptk. Hastada sperm parametreleri de yava olduu için mikroçip uygulamas da yaptk. ntralipid serum tedavisiyle de iyi kalitede embriyo gelitirebildik ve transferi gerçekletirdik. Uzun süre gebe kalamayanlar da zaman geçtikçe gebe kalma ihtimalleri de azalyor. O yüzden elimizden geldii kadar güncel bütün tedavi yöntemlerini kullandk dedi.

Her hastaya ayn tedaviyi uygulamak doru deil

Her hastaya ayn tedaviyi uygulamann çok da doru olmadn vurgulayan Doç. Dr. çoksüer, Bu hastamz özel spesifik bir hastayd. Rahim zar ince olduu ve rahim zarnn güçlenmesiyle ilgili sknt olutuu için PRP uygulamas, intralipid serum tedavisi ve akupunktur tedavisi uyguladk. Yani üçlü, güçlü tedavi uyguladk ve sonrasnda baarya ulatk. Sonuç itibariyle hiçbir baarnn tesadüf olmadn vurgulamak gerekiyor. Gerçekten de her hasta için özel olarak ilgilenmek gerekiyor ve tedavisinin hastaya özgü uygulanmas lazm. Biz de bu hastamzda uyguladk. 12 gün sonra test sonucuna baktmzda sonuç pozitifti. Babann mutluluk gözyalar keyif vericiydi. u an Muhammed bebek 2 yanda. Aile yaantlar düzene girdi. Bu da bizim için bu meslein ne kadar keyifli olduunu gösteriyor. Yuvalar kurtulmu oldu diye konutu.

19 yldr çocuumuz olmuyordu

smail Baltac ise 19 yldr çocuklar olmadn dile getirerek, 2 yl önce Hakan Hoca ile tantk. Allahn izniyle onun sayesinde çocuk sahibi olduk. Adn Muhammed koyduk. Ona ve ekibine çok teekkür ederiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git