Turgut Özal ölümünün 26. yılında mezarı başında anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 26. yılında Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anıldı.

Haberler 18.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anma törenine Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Bakan Vekili Numan Kurtulmu, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal, merhum Özaln ei Semra Özal, oullar Ahmet ve Efe Özal, torunlar ve çok sayda kii katld.

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Benim için bir cumhurbakan ama ayn zamanda bir amcayd. Bana hediye ettii bir cep bilgisayar vard. Beni teknolojiyle tantrd. çoluk çocuk demeden etrafndaki herkesle ilgilenen, vatann, milletini çok seven biriydi dedi. Pakdemirli, Ülkenin prangalarn krmas açsndan çok büyük faydalar olmutur. 70li yllarda Türkiye yönetilemiyordu. Kuyruklar vard. Temel ihtiyaç maddelerinin hepsi neredeyse srayla, kuyrukla alnyordu. Özal geldi, ne petrol ne altn bulundu ama bir anda Türkiye iyi yönetilmeye baland eklinde konutu.

ÖZAL ANILDI

Anma töreni öncesinde ksa bir açklama yapan Binali Yldrm da Turgut Özal sadece bir lider, sadece bir siyasetçi deil Türkiyeyi dünyaya açan, Türkiyede ekonomide siyasette ve Türk insannn tüm dünyada öz güven kazanmas için reformlar gerçekletiren büyük bir insandr. Hayat boyunca kendisini ülkemize hizmete adam, hem bürokraside, hem siyasette unutulmaz hizmetleri Türkiyeye kazandrmtr. Onun yapt iler salnda ksmen anlalm ama vefatndan sonra Türkiyeyi nereden nereye getirdiini, Türkiyeyi bir dünya ülkesi yaptn bütün millet görmütür. Nitekim vefatnda milyonlarn cenazesine katlmas ve sivil cumhurbakan, dindar cumhurbakan gibi sloganlar onun ülke ve millet açsndan ne anlama geldiini en iyi ekilde göstermitir. Allah rahmet eylesin, mekann nur etsin. Türk milleti Turgut Özal asla unutmayacak diye konutu. Binali Yldrm daha sonra Adnan Menderesin mezar banda dua ederek, buradan ayrld.

Ana Sayfaya Git