Turizmde artık söz sahibiyiz!

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizmde ön plana çıkması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Haberler 04.01.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Güneydou Anadolu Bölgesinin turizmde ön plana çkmas için youn çaba gösterdiklerini söyledi.

Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans Güneydou Anadolu Yönetim Kurulu üyeliine seçilen Selda çiçek Veske, Vali Güzelolunu makamnda ziyaret etti.

9 LDEK SEKTÖRLERN KATILIMI

Güzelolu burada yapt konumada, Turizm Tantm ve Gelitirme Ajansnn yönetimine bölgedeki 9 ildeki sektör temsilcilerinin katlmyla geçen hafta yaplan seçim sonucunda Veskenin seçildiini anmsatt.

Güneydounun sahip olduu tarihi ve kültürel varlklarn önemine deinen Güzelolu, öyle dedi:

BÖLGENN EKONOMK GELMES

Bölgenin tarih, kültür, termal, salk, doa ve kongre gibi çok önemli zenginlik alanlar bulunuyor. Kalknma ajanslar, valilik ve belediyeler olarak bunlarn bir turizmde parkur olarak ön plana çkmas için youn çaba gösteriyoruz. Özellikle sürdürülebilir bir turizm politikas ve yüksek gelir hedefine dönük balatlan bu anlamda bölgeyi uluslararaslatrma bir dizi çalmalarmz var. Sektörden gelen birinin yönetim kuruluna seçilmesini ans olarak görüyoruz.

Selda çiçek Veske ise turizmin önemine iaret ederek, sektörün ülke ekonomisine ve istihdamna büyük katk sunduunu söyledi.

Türkiye için ödemeler dengesini olumlu etkileyen en önemli kalemlerden birisinin turizm olduunu vurgulayan Veske, unlar kaydetti:

KALKINMA AJANSINDA YER ALDIK

Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans, ülkemizin kalknmas ve uluslararas platformda tercih edilebilmesi için önemli projeler üretecektir. Güneydou Anadolu Bölgesi temsilcisi olarak 9 ilin tantmnda gerekli olacak her türlü çalmay yapacam. Destekleri dolaysyla bata valimiz Hasan Basri Güzelolu olmak üzere 9 ilin vali, oda bakanlar ile sektör temsilcilerine ükranlarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git