Türk, Daire Başkanı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim değişikliği rüzgarı esti. Basın ve Halklar İlişkiler Daire Başkanlığına, Belediye Özel Kalem Müdürü Adnan Türk getirildi. Yazı Kararlar Daire Başkanı da değişti. Görevden daire başkanlarının merkeze alınan Vali Münir Karaloğlu’nun “ithal bürokratları” olması dikkat çekti.

Haberler 10.03.2023 - 00:04 Son Güncelleme : 09.03.2023 - 23:04

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde iki daire başkanı değişti. Görevden alınan Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına, Belediye Özel Kalem Müdürü Adnan Türk getirildi. Bir değişiklikte Yazı Kararlar Daire Başkanın görevden alınması oldu.

BELEDİYEDE DEĞİŞİM

Sıkça ithal bürokrat atamalarıyla gündeme gelen ve Vali ve Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Münir Karaloğlunun görevden alınıp merkeze çekilmesinden sonra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde revizyon startı verilmişti.

TÜRK DAİRE BAŞKANI

Son değişiklik, Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkayanın bu görevinden alınması oldu. Kızılkayanın yerine uzun süre Sur Belediyesi Özel Kalem görevinden sonra Büyükşehire özel kalem müdürü olarak geçen Adnan Türk getirildi.

çİFTçİNİN A TAKIMINDA

Türk, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekilliği görevinden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğe atanan ve halen bu görevi yürüten Abdullah çiftçinin a takımında yer alıyordu. çiftçi, Sur Belediyesinde birlikte görev yaptığı Veysel Kızılkaya ile Ensari Erdemi de, Genel Sekreter Yardımcısı olarak Büyükşehir Belediyesine getirmişti.

DEMİRKIRAN YERİNE ATEŞ

Öte yandan, yaşanan deprem felaketi nedeniyle izin alıp memleketine giden Yazı Kararlar Daire Başkanı Aslan Demirkıran bu görevinden alındı. Boşalan Daire Başkanlığına, aynı birimde evrak kayıt memuru olarak çalışan Metin Ateş getirildi. Esnaf ve Sanatkarlar Şube Müdürü Turgut Şener ve Satın Alma Biriminde görev yapan Servet Ergül ise Unvansız Daire Başkanı olarak atandı.

DEMİRKIRAN VE KIZILKAYA

Büyükşehir Belediyesindeki daire başkanlığı görevinden alınan Aslan Demirkıran, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde tekniker olarak çalıştığı sırada dönemin kayyımı ve vali Münir Karaloğlunun talebi üzerine, Fen İşleri Daire Başkanlığına getirilmişti.

KARALOĞLU ONLARI GETİRMİŞTİ

Karaloğlu Antalya Valiliği görevinden Diyarbakıra Vali olarak atandığında, Antalya Valiliğinde Basın Müdürlüğü görevini yürüten Ramazan Kızılkayayı, beraberinde Diyarbakıra getirmişti. Karaloğlu- Kızılkayayı Valilik Basın Müdürlüğünün yansıra Büyükşehir Belediyesine Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına getirmişti. Karaloğlunun görev yaptığı süre içerisinde sürekli ithal bürokrat atamalarıyla gündeme gelmişti.

Ana Sayfaya Git