Türk gözaltında!

17 kasım'da açığa alındı, dün de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet türk için, kısıtlama kararı alındı.

Haberler 22.11.2016 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN Büyükehir Belediyesi E Bakanyken çileri Bakanl tarafndan görevden alnan Ahmet Türk ve Mardin merkez Artuklu lçe Belediye Bakan Emin Irmak, dün sabah saatlerinde gözaltna alnd.

Geçen 17 Kasm günü çileri Bakanl tarafndan görevden alnan Mardin Belediyesi E Bakan Ahmet Türk, dün saat 10.15 sralarnda Mardindeki evinde yaplan arama ile birlikte gözaltna alnd. Ahmet Türk, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürülürken, evinde balatlan arama çalmalar sürüyor. Ahmet Türkün yerine ise çileri Bakanlnca Mardin Valisi Mustafa Yaman, Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak atanmt.

ARTUKLU BELEDYE BAKANI GÖZALTINDA

Öte yandan Mardin merkez Artuklu lçe Belediye Bakan DBPli Emin Irmak da ayn saatlerde belediyedeki makam odasnda gözaltna alnd. Gözaltna alnan Irmak da sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüü binasna götürüldü.

GÖZALTI SAYISI 9A çIKTI

Ahmet Türk ve Emin Irmaktan sonra Artuklu Belediye Bakan Yardmclar smet Birtek ve Mehmet Yldrm ile birlikte Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran lhan belediye binasndan, Artuklu Belediyesi avukatlarndan Ziya Bai, meclis üyesi Mehmet Ali Amak, belediye çalanlar eyhmus Amak ve Sultan Bingöl olmak üzere toplam 7 kii daha gözaltna alnd. Polisin devam eden operasyonlaryla birlikte gözalt saysnn artabilecei belirtildi.

5 GÜN KISITLILIK KARARI VERLD

Türkün gözaltna alnd soruturma için 5 günlük kstllk karar verildii belirtildi. Yine ayn soruturma kapsamnda imdiye kadar 4ü belediye avukat olmak üzere 30 kiinin gözaltna alnd ve 5 kiinin gözaltna alnma ilemlerinin sürdüü belirtildi. Alnan kstllk karar nedeniyle Ahmet Türkün 5 gün boyunca avukatlar dahil kimse ile görümesini izin verilmeyecei, soruturma konusuyla ilgili avukatlarla da bilgi paylalamad belirtildi.

BASAVCILIK: SUç, ÖRGÜT ÜYEL

Türkün de aralarnda bulunduu gözaltlar ile ilgili açklama yapan Mardin Cumhuriyet Basavcl, soruturmann terör örgütü üyesi olmak suçundan balatldn belirtti. Açklamada öyle denildi: Mardin Büyükehir Belediyesi ve Mardin Merkez Artuklu lçe Belediyesiyle ilgili Cumhuriyet Basavclmza ve Emniyet Müdürlüümüze intikal eden ihbarlar ve bilgiler kapsamnda, Cumhuriyet Basavclmzn 2015- 6522 soruturma numaras üzerinden Terör Örgütü Üyesi Olmak suçundan soruturma balatlmtr. Bu soruturma kapsamnda bu belediyelerin ellerinde bulunan imkan, araç ve yetkilerini PKK/KCK terör örgütünün ve üyelerinin lehine olacak ekilde kullanarak veya kullanlmasna göz yumarak, örgütün stratejisi dorultusunda örgüte destek verdikleri veya yardm ettikleri eklindeki ihbar ve bilgiler nazara alnarak ilgililer hakknda Örgüt Üyelii suçu kapsamnda 21.11. 2016 günü gerçekletirilen e zamanl operasyonda, Belediyelerin her kademesindeki tespit edilen üphelilerle ilgili arama, el koyma ve gözalt talimat verilmitir. Bu aamada 22 üpheli hakknda verilen talimatn gerei yerine getirilmi olup, üpheliler gözaltna alnmtr. Soruturma dosyasnda kstllk (gizlilik) karar alnm olup, soruturmaya bu ekilde devam edildii, soruturmann safahat ile ilgili ilerleyen aamada yeniden bilgilendirme yaplaca, Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git