Türk Telekom "yerel seçimlere" hazır

Türk Telekom, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde mobil, genişbant ve sabit şebekelerinde sorun yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 28.03.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom, 31 Martta yaplacak yerel seçimlerde herhangi bir sorun yaanmamas için mobil, genibant ve sabit ebekelerinde hazrlk ve test aamalarn tamamlad.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardmcs Yusuf Kraç, Yüksek Seçim Kurulu ile (YSK) koordineli bir ekilde hizmet vereceklerini, seçimlerin ülkede iletiimin kesintiye uramadan problemsiz ekilde tamamlanmasn salamak için tüm önlemleri aldklarn söyledi.

l ve ilçe seçim kurullar, siyasi partiler, medya, haber ajanslar, önemli kamu kurum ve kurulularna verdikleri kesintisiz, hzl, esnek network ve güvenlik servisleriyle iletiim açsndan sorunsuz bir seçim süreci geçirileceini anlatan Kraç, öyle devam etti:

Türk Telekom ile YSK arasnda seçim öncesi ve sonras için gerekli koordinasyon saland. Seçim süresince ülkede kesintisiz iletiim için tüm önlemleri aldk. Network ve servislerimizi yönettiimiz Türkiyenin en büyük servis yönetim merkezi ve siber güvenlik merkezimizle 7/24 hizmet verecek ekilde yerel seçimlere hazrz. Siber tehditlerin önüne geçmek üzere merkezlerimizde gerekli çalmalar yaptk.

- Ankara ve stanbulda seçim koordinasyon merkezleri kurduk

Kraç, Türk Telekom olarak seçim güvenliini salamak adna 360 derece esasna dayal bir çalma gerçekletirdiklerini dile getirerek, tüm birim ve kurumlarla koordine içinde olduklarn söyledi.

Yerel seçim hazrlklar kapsamnda Ankara ve stanbulda seçim koordinasyon merkezleri kurduklarn bildiren Kraç, seçim güvenlii için 2 Nisana kadar acil müdahale gerektiren müteri servislerini önceliklendirdiklerini kaydetti.

- Seçim günü nöbetçi saysn iki katna çkaracaz

Kraç, kamu kurumlarndan gelebilecek acil altyap ve servis yedeklilii talepleri için gerekli hazrlklar tamamladklarna iaret ederek, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasnda Türk Telekom Bölgeleri ve Genel Müdürlük birimlerinde seçime özel, 7/24 nöbetli çalma düzenine geçileceini aktard.

YSK ile koordineli olarak tüm önlemleri aldklarn anlatan Kraç, YSK tarafndan talep edilebilecek her türlü siber güvenlik ihtiyaçlar için ön hazrlklar tamamladklarn da vurgulad.

Kraç, seçim süresince önemli merkezler, YSKnn il ve ilçe merkezleri ve parti binalarnn yaknlarna mobil saha destei vereceklerini belirterek, Kritik kurulularn internete açk servislerini sürekli takip edip siber saldr tespit sistemlerimizle kontrollerimizi yapacaz. Seçim günü Türkiye genelinde nöbet listesi oluturup nöbetçi saysn iki katna çkaracaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git