Turkcell'den Diyarbakır istihdamına destek

Turkcell Global Bilgi'nin Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde 300 kişi daha istihdam edilecek.

Haberler 10.05.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terziolu, Diyarbakr çar Merkezinin 10. yl dolaysyla düzenlenen törende yapt konumada, Turkcellin 10 ylda yaklak 20 bin kiinin hayatna dokunduunu söyledi.

- 7 dilde hizmet

Diyarbakrda 300 kii daha istihdam edeceklerini, böylece ehirde çalan saysnn bin 500e ulaacan vurgulayan Terziolu, öyle konutu:

Bugüne kadar Diyarbakr ekonomisine yaklak 450 milyon liralk katk saladk. Diyarbakrn en büyük ivereniyiz. Türkiyede 12 ilde 14 çar merkezimiz var. Ukraynadaki 4 merkez ile yurt dnda çar merkezi olan tek çar merkezi Turkcell Global Bilgi. Diyarbakr ubemiz ise tek bana Turkcellin toplam çarlarnn yüzde 16sn karlamas nedeniyle bizim için ayr bir yere sahip. Diyarbakr çar merkezinde çalanlarn yüzde 65i kadn. Türkçe dnda Kürtçe ve Arapça da dahil 7 dilde müterilere hizmet veriyoruz.

-Dijital servisler müterilerimizle ilikilerimizi de deitiriyor

Klasik bir operatörün müterisi ile arama-aranma süresini kapsayan 31 dakikalk bir iliki olduunu belirten Terziolu, unlar aktard:

Turkcell olarak milyonlarca kullancya ulaan dijital servislerimiz ile bugün müterilerimizle kurduumuz iletiim günlük yaklak 4 saate ulam durumda. Amacmz bir günün bin 440 dakikasnda müterilerimizin kullanacaklar dijital servisleri sunmak. Bu durum müterilerimizin bizlerle iletiime geçme yöntemlerini ve amaçlarn da deitiriyor. Turkcell Global Bilgi 12 bin kiilik uzman kadrosu ile 7 gün 24 saat müterilerimize hizmet ediyor.

Terziolu, Turkcell Global Bilginin çarlarnn yüzde 78inin telefon aramalarndan olutuunu ve bu orann dütüünü dile getirerek, çarlarn yüzde 12sini BPten karlyoruz ve bu oran her geçen gün artyor. Yine çarlarda yüzde 10luk bir oran ise web sitesi üzerindeki webchat platformundan karlanyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git