Türkistanlı Müslümanlar katlediliyor

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam: "Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin karşısında yalnız bırakılmamalı"

Haberler 18.03.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan shak Salam, Uygur Türklerinin, çin karsnda yalnz braklmamas gerektiini belirtti.

Salam, yapt yazl açklamada, Uygur Türklerine yönelik basklarn aratrlmasna ilikin önergenin TBMM Genel Kurulunda gündeme alnmas önerisinin reddedilmesini deerlendirdi.

çinin Uygur Müslümanlarna yönelik ikence ve asimilasyon politikalar defalarca belgelenmesine karn Türkiyenin bu zulme kar çekimser tutumu anlalabilir deildir. diyen Salam, açklamasnda unlar kaydetti:

NEDEN SESSZ KALINIYOR

Son olarak çin Halk Cumhuriyeti tarafndan Uygur halkna yönelik insanlk ve vicdan d eylemlerin aratrlmas ve sonuçlarnn uluslararas topluma deklare edilmesi önergesi TBMMde Cumhur ttifaknn oylar ile reddedildi. Kanada ve Hollandann soykrm olarak tand politikalar, Türkiye tarafndan eletirilmekten dahi imtina edilmektedir. Dünyann her yerinde insanla kar suç olarak tanmlanabilecek eylemleri Türkiye, çin ile ilikileri nedeniyle daha fazla görmezden gelmemelidir. Bu politika revize edilmeli, Dou Türkistanl Müslümanlar, çin karsnda yalnz braklmamaldr.

Ana Sayfaya Git