Türkiye alev alev!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada meydana gelen yangınlara 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracı ile müdahale edildiğini bildirdi.

Haberler 31.07.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD, Manavgat bata olmak üzere, Mersin, Osmaniye, Adana ve Mulada devam eden yangnlara ilikin son durumu paylat.

Önceki gün öle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farkl noktada orman yangn meydana geldii hatrlatlan açklamada, yangnlara 960 personel, 1 uçak, 1 HA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 i makinas ve 30 su ikmal arac ile müdahale edildii vurguland. Yangndan Seki, Kalemler, Dikmen, Bucakeyhler, Oymapnar, Tilkiler, Evrenleryav, Saraçl, Aaklar, Hocal, Gebece, Hocalar ve çardak olmak üzere 13 mahallenin youn olarak etkilendiini ve buralarn tahliye edildii belirtilen açklamada, Evrenseki, çolakl, Gündodu, Yavrudoan, çeltikçi, Ulukap, Uzunkale, Takesii, Güzelyal, Belenobas, Hacali, Karaöz, Sülek, Salkmevler, Demirciler, Karavca, çayyaz, Yukarklar, Yeniköy, Sarlar, Yaylaalan ve ielerin yer ald 22 mahallenin ise ksmi olarak etkilendii belirtildi.

Salk Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) alnan bilgiye göre yangnda 3 kiinin hayatn kaybettii, 1i ar olmak üzere 271 kiinin de etkilendii bildirilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Yangndan etkilenen 73 vatandamzn tedavileri devam etmektedir. Salk Bakanl tarafndan bölgeye 30 ambulans, 12 UMKE ve 1 mobil komuta arac ile 136 salk personeli sevk edilmitir. Manavgat Devlet Hastanesinde ksmi tahliye gerçekletirilmi olup, 10 youn bakm hastas baka hastanelere nakledilmitir. Antalya, Afyonkarahisar ve zmir AFAD il müdürlüklerinden 48 personel bölgede görevlendirilmitir. Ayrca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli, stanbul, Ankara, Eskiehir ve Samsun illerinden Antalya Valilii ile egüdüm halinde 230 personel, 17 arazöz, 42 itfaiye arac, 13 su tankeri ve 1 öncü araç bölgeye sevk edilmitir. Antalya Büyükehir Belediyesinden 450 personel ile 75 itfaiye arac, DSden 1 dozer, 3 ekskavatör, 7 vidanjör ve 1 kepçe çalmalara destek vermektedir. Yangndan etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmitir. Yangndan 320 büyükba, 3 bin küçükba, 22 muz seras, 15 sebze seras, 360 ar kovan ve 15 bin dekar tarm alan zarar görmütür.

çevre ve ehircilik l Müdürlüünden 24 personelin 12 ekip halinde hasar tespit çalmalarna balad aktarlan açklamada, Manavgat merkezde bulunan KYK yurdunda 73 afetzedenin barndrld aktarld.

Türk Kzlay tarafndan, 91 personel ile 4 tr ve 4 ikram arac görevlendirildiine iaret edilen açklamada, Yangn nedeniyle 35 mahallede enerji kesintisi meydana gelmitir. 12 mahalleye tedbir amaçl olarak elektrik verilmemektedir. denildi.

MERSN ORMAN YANGINI

Mersinin Aydnck ve Silifke ilçelerinde önceki gün meydana gelen yangna ise 335 personel, 2 helikopter ve 90 arazöz ile müdahale edildii açkland. Mersin AFAD l Müdürlüünden 14 personel ve 5 aracn bölgede görevlendirildii dile getirilen açklamada, Ayrca Ankara, Nide ve Karaman illerinden Mersin Valilii ile egüdüm halinde 5 arazöz, 5 itfaiye arac ve 3 su tankeri bölgeye sevk edilmitir. Afyonkarahisardan yaplan çalmalara destek vermek üzere personel, araç ve ekipman yönlendirilmitir. bilgisi verildi.

SAKOMdan alnan bilgilere göre yangndan 34 kiinin etkilendii, 19 kiinin tedavisine de devam edildii, Salk Bakanl tarafndan 86 salk personeli ile 27 ambulansn bölgede görevlendirildii vurguland. Açklamada, u bilgilere yer verildi:

Yangn nedeni ile Aydnck ilçesi Duruhan, Yenika, Karaseki ve Karadere mahalleleri ile Silifke ilçesi mamua, Yeilovack, Ikl, Hrmanl mahallelerinden toplam 3 bin 466 hane, 6 bin 386 kii güvenli bölgelere tahliye edilmitir. Gerekli tedbirler alnm olup u an için barnma ihtiyac bulunmamaktadr. Barnma ihtiyacnn karlanmasna yönelik olarak Aydnckta 135, Gülnarda 668, Bozyazda 60 ve Silifkede 762 kiilik olmak üzere toplamda 1625 kiilik kapasite hazrlanmtr. Aydnckta 35, Silifkede 306 olmak üzere toplam 341 vatandamza barnma imkan salanmaktadr. Hasar tespit çalmalar amacyla çevre ve ehircilik Bakanlndan 14 personel ve 7 araç görevlendirilmitir. Yangnlar nedeni ile 272 trafoda elektrik kesintisi meydana gelmitir. Bölgede, Türk Kzlay tarafndan 100 kiilik kumanya datlm, 800 kumanya alana sevk edilmitir. Psikososyal destek çalmalar kapsamnda 4 personel görevlendirilmi olup saha ziyaretleri gerçekletirilmektedir.

OSMANYE ORMAN YANGINI

Osmaniyenin Krmacl köyü mevkisi ve Karacalar mevkiinde önceki gün iki ayr orman yangn meydana geldii hatrlatlan açklamada, yangnlara 528 personel, 4 helikopter, 79 arazöz, 32 su tankeri, 21 i makinas, 2 TOMA, 9 tr ve 24 arazi arac ile müdahale edildii bildirildi.

Osmaniye AFAD l Müdürlüünden 4 personel ve 1 aracn bölgede görevlendirildii duyurulan açklamada, AFAD egüdümünde Kilis, Gaziantep, Kahramanmara, Adyaman, Hatay, anlurfa, Aksaray, Nevehir, Diyarbakr ve Krkkale valiliklerinden bölgeye 58 personel ile 13 su tankeri, 11 arazöz, 5 itfaiye arac, 6 i makinas, 1 tr, 1 kamyon, 1 öncü ve 1 4x4 araç sevk edilmitir. bilgisi verildi.

Karacalar mevkiindeki yangnn kontrol altna alnd ve soutma çalmalarnn sürdürüldüü dile getirilen açklamada, unlar kaydedildi:

Krmacl köyünde yangna müdahale çalmalar devam etmektedir. Karatepe köyü ve çakclar, Sardüz, Talipler, Salamerler, Hasanck, Dikenli, Aslanta, Cck, Alaybeyler mahallelerinden toplam 295 hane tahliye ilemi gerçekletirilmitir. Gerekli tedbirler alnm olup u an için barnma ihtiyac bulunmamaktadr. Krmacl köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylalar tahliye edilmi olup yangnlardan etkilenen vatandalar için Osmaniye KYK Karaolan Yurdu tahsis edilmitir. Aslanta Gençlik Kampnda bulunan 173 örenci, yangnn yaklamas nedeniyle tahliye edilerek Kadirli KYK Yurduna yerletirilmitir.

ADANA ORMAN YANGINI

AFADdan yaplan yazl açklamada, önceki gün Adanada 21 alanda orman yangn meydana geldii, yangnlara 375 personel, 2 uçak, 6 helikopter, 76 arazöz, 9 itfaiye arac, 9 i makinas ve 1 ekskavatör ile müdahale edildiine dikkat çekildi. Söndürme çalmalarnn Alada, Kozan ve Kadirli bölgelerinde sürdürüldüü ifade edilen açklamada, u bilgilere yer verildi:

Meydana gelen yangndan 10 vatandamz etkilenmi olup, 8 vatandamzn tedavisine devam edilmektedir. Salk Bakanlndan 27 personel ile 8 ambulans ve 1 UMKE arac bölgeye sevk edilmitir. Adana AFAD l Müdürlüünden 18 personel ve 4 araç bölgede görevlendirilmitir. Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanl, Kzlarsekisi, Ergenua, Gökgöz, Kuytucak ve Velicanl mahallelerinden 2 bin 705, Alada ve Karaisal ilçelerinden ise 617 olmak üzere toplam 3 bin 322 vatandamzn tahliyesi gerçekletirilmitir. Kozan Kzlarsekisi mevkisinde mahsur kalan 2 vatandamz kurtarlmtr. Türk Kzlay tarafndan bölgedeki ihtiyaç çerçevesinde 1000 kii/öün kumanya datm planlanmtr.

MARMARSTEK YANGIN

Önceki gün Mulann Marmaris ilçesi Armutalan ve çmeler mahalleleri ile Milas ilçesi Kuyucak mahallesi ve Köyceiz Asartepe bölgelerinde ormanlk alanda da yangnlar meydana geldii aktarlan açklamada, Mula il genelinde meydana gelen yangnlarda 1 vatandamz hayatn kaybetmi, 49 vatandamz yaralanmtr. Yaralanan 35 vatandamzn tedavilerinin devam ettii, 3 kiinin taburcu edildii örenilmitir. ifadelerine yer verildi.

Barnma amacyla Mentee ilçesinde 2 bin, Milas ilçesinde 168 ve Marmaris ilçesinde 25 kiilik kapasite hazrland bildirilen açklamada, Osmaniye Mahallesi 160 hane olarak Orhaniye Mahallesine, Bayr Mahallesinin ise 300 hane olarak Selimiye Mahallesine tahliye edildii açkland. Mula genelinde meydana gelen yangnlar nedeni ile 56 trafoda elektrik kesintisinin meydana geldii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Marmaris Armutalan ve çmeler mahallelerindeki yangna AFAD, Orman Bölge Müdürlüü, itfaiye, 112 ve STKlerden toplam 374 personel, 5 helikopter, 41 arazöz, 15 su tankeri, 8 i makinas, 15 ambulans, 3 araç ve 15 UMKE ekibi ile müdahale edilmektedir. Ayrca stanbul Büyükehir ve Zeytinburnu itfaiyelerinden 114 personel ve 19 araç sevk edilmi, Denizli Büyükehir itfaiyeden 1 arazöz, 1 su tankeri, 112den 9 personel ve 3 ambulans bölgeye sevk edilmitir. Marmaris çmeler bölgesinde, yangn balamadan önce ormanlk alana giren 5 vatandamz UMKE ve AFAD ekipleri tarafndan bulunduklar yerden alndklar aktarlmtr. Salk durumlarnn iyi olduu bildirilmitir.

Milas Kuyucak Mahallesindeki yangna AFAD, Orman Bölge Müdürlüü, itfaiye ve STKlerden toplam 98 personel, 1 helikopter, 10 arazöz, 9 itfaiye arac, 14 su tankeri ve 3 araç ile müdahale edilmektedir. Kuyucak Mahallesinde bulunan otelden 50 vatandamz tahliye edilmitir. Köyceiz Asartepe bölgesindeki yangna 20 personel, 4 arazöz ve 2 araç ile müdahale etmektedir. Mula Seydikemerde çkan yangna Burdur ilimizden 4 arazöz sevk edilmitir. Gelimeler takip edilmektedir.

Ana Sayfaya Git