"Türkiye evde kalsın" diye hizmetler internet üzerinden veriliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bakanlığına bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşlar tarafından bazı hizmetlerin internet üzerinden ve telefon aracılığıyla verildiğini belirterek, "Yeni tip koronavirüs Kovid-19'un yayılmasının yavaşlatılması için internet üzerinden ve telefon aracığıyla verdiğimiz hizmetlere yenilerini de ekledik. Kovid-19 salgınının etkisini azaltana kadar vatandaşların korunması için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Haberler 23.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Turhan, Kovid-19 salgn nedeniyle balatlan Evde Kal Türkiye çarsna destek olmak amacyla bakanlna bal hizmetlerin internet ve telefon üzerinden sunulmas için talimat verdiklerini söyledi.

Kamu hizmetlerini vatandalara, iletmelere, kamu kurumlarna bilgi ve iletiim teknolojileriyle etkin ve verimli bir ekilde ulatrmak amacyla e-Devlet Kapsnn hizmete alndn ifade eden Turhan, bu kapsamda bugün itibaryla yaklak 46 milyon kaytl kullancya 649 kurum ve kuruluun 5 bin 23 hizmet verdiini, 2 bin 524 hizmetin ise mobil olarak sunulduunu aktard.

Günde e-Devlet Kaps üzerinden 12 milyonu akn ilemin yapld ifade eden Turhan, en fazla Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduu 4A Hizmet Dökümü, Adalet Bakanlnn sunduu Dava Dosyas Sorgulama, Gelir daresi Bakanlnn sunduu Vergi Borcu Sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüünün sunduu Araç Plakasna Yazlan Ceza Sorgulama, Adalet Bakanlnn sunduu cra Dosyas Sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünün sunduu Tapu Bilgileri Sorgulama, Meteoroloji Genel Müdürlüünün sunduu 5 Günlük Hava Tahmini ve Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduu 4A Emekli Aylk Bilgisi ilemlerinin yapldn kaydetti.

HZMETLER ONLNE VERLMEYE BALADI

Kovid-19 salgnnn önlenmesi çalmalar kapsamnda bir ksm hizmetlerin e-Devlet üzerinden bir ksm hizmetlerin ise telefonla verilmeye balandn anlatan Turhan, Kovid-19un yaylmasnn yavalatlmas için bakanlma bal, ilgili ve ilikili kurum ile kurulularca internet üzerinden ve telefon araclyla verilen hizmetlere yenilerini de ekledik. Bu yeni hizmetler de e-Devlet Kaps üzerinden veriliyor. Baz hizmetlerimiz de internet sitelerinden online yaplmaya balad. diye konutu.

Turhan, PTT A tarafndan kurumsal ve bireysel her türlü talep, ikayet ve önerilerinin alnmas, ilgili birimlere aktarlmas, ilgili birimlerden gelen sonuçlarn iç ve d müterilere aktarlmasnn salanmas amacyla telefon hizmeti verilmeye balandn belirterek, 444 6 788 numaral telefondan çar merkezi hizmetlerinin sunulduunu söyledi.

Aralarnda elektronik haberleme hizmetleri, kargo ilemleri, PTT Bank gibi ilemlerin yan sra firmalar tarafndan yaplan kara yolu tamacl, denizcilik gibi hizmetlerin internet üzerinden verildiini ifade eden Turhan, Kovid-19 salgnnn etkisini azaltana kadar vatandalarn korunmas için her türlü çalmay yapmaya devam edeceiz. dedi.

- PTTDEK MAA PROMOSYONLARI HESABA OTOMATK YATIYOR

Turhan, emekli vatandalarn evlerinden çkmadan veya PTTye gelmelerine gerek kalmadan PTTdeki maa promosyonlarnn hesaplarna otomatik yatrldn anmsatarak, Böylece emeklilerimiz maalarn ve promosyonlarn 4 bine yakn PTT ATMsi ile 14 bin kamu bankalarnn ATMlerinden sra beklemeden kolaylkla alabilecekler. deerlendirmesinde bulundu.

- EPTTAVM HER TÜRLÜ HTYACA CEVAP VERYOR

Türkiyenin milli pazar yeri platformu www.epttavm.com adresinden her türlü ihtiyacn online olarak alnabileceini anlatan Turhan, unlar kaydetti:

Gda, temizlik, kozmetik-salk ürünleri bata olmak üzere her türlü ürüne kolay, hzl ve güvenli bir ekilde online ulama imkan sunuyoruz. Kovid-19a kar sitemizde her türlü güvenlik ve temizlik önlemleri alnarak, hijyenik ortamda hazrlanan ürünler vatandalarmza ulatrlyor.

- UZAKTAN ETM TÜRKSAT-4A UYDUSU ÜZERNDEN

Bakan Turhan, ilk, orta ve lise eitimlerinin 23 Mart itibaryla Milli Eitim Bakanlnca EBA TV üzerinden uzaktan verilmeye balayacan anmsatarak, söz konusu hizmetin Türksat A tarafndan 4A uydusu üzerinden salanacan vurgulad.

EBA TV için TRT üzerinden 2 ayr frekansta 6 ayr kanaln Türksat-4A uydusu ve uydu haberleme sistemleri üzerinden yayna verildiini dile getiren Turhan, bunlarn 3ünün HD çözünürlükte dier 3ünün de SD çözünürlükte yaynlanacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git