Türkiye geneli Covid-19 denetimi yapılacak

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre bugün tüm il ve ilçelerde vali, kaymakam, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, muhtarlar, kolluk kuvvetlerinin katılımıyla Covid-19 denetimi düzenlenecek.

Haberler 04.09.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl 81 l Valiliine Covid19 Tedbirleri Kapsamnda 4 Eylül 2020 Denetimi konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, Coronavirus salgnyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için yarn tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye bakanlar, ilgili kamu kurum ve kurulularnn yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarlar, meslek odalar, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabta, özel güvenlik vb.) katlmyla oluturulan ekipler tarafndan Salk çin Hepimiz çin mottosu ile yaamn tüm alanlarn kapsayacak ekilde denetimler gerçekletirilecek.

Bu denetimlerin; konaklama tesisleri, alveri merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarlar, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kraathane, çay bahçesi, düün ve nikh yaplan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, ehir içi ve ehirleraras toplu ulam araçlar, otogarlar, ticari taksiler, taksi duraklar, park/piknik alanlar, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaam alanlarn (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak ekilde planlanacak.

Denetim ekipleri her bir i kolu ya da meknn uzmanlk bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kurulular (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.), köy/mahalle muhtarlar ile meslek odalarnn temsilcilerinden oluacak ekilde belirlenecek.

Denetimlerde vatandalarn kalabalklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik (nikh merasimi eklindeki düün, nikh, cenaze, taziye vb.) ve yerlerde (plajlar, cadde ve sokaklar, park alanlar vb.) temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarna uyulup uyulmadna özellikle dikkat edilecek.

Denetim faaliyetlerinin etkinlii ve görünürlüü en üst seviyede tutulacak.

Denetimler srasnda vatandalara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere arlk verilecek.

Hemen giderilebilir nitelikte anlk uygulamalardan kaynakl süreklilik tamayan aykrlklar için birinci ihlalde uyar, ikinci ihlalde idari para cezas, iyeri, ticari taksi ve toplu ulam araçlar için üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün eklinde faaliyet durdurma cezas teklifleri mülki idare amirine iletilecek.

Halk sal açsndan ciddi anlamda risk oluturan ve süreklilik oluturan ya da kurallara/önlemlere aykr davranlarda srar edenler için ise l/lçe Umumi Hfzsshha Kurullarnca belirlenecek cezalar mülki idare amirlerince uygulanacak.

Bu balamda vali ve kaymakamlar tarafndan yerel yönetimler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kurulular, köy/mahalle muhtarlar ile meslek odalar arasndaki koordinasyonun salanarak gerekli planlamalar yaplacak ve uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmeyecek.

Ana Sayfaya Git