Türkiye-Güney Kore diplomatik ilişkilerinin 60. yılı

Kore Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ju Hyun Pyun, "Türkiye'nin terör gruplarına karşı mücadelesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini gördüm. Yakın zaman içerisinde Türkiye'nin bu mücadeleyi başarıyla sonlandıracağına inanıyorum." dedi.

Haberler 12.01.2017 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen Türkiye-Güney Kore Diplomatik likilerinin 60. Yl ve Kore Kültür Günleri etkinliine katlmak üzere Diyarbakra gelen Prof. Dr. Ju Hyun Pyun, Diyarbakra 8 yl önce de geldiini söyledi.

Türkiye ile Güney Kore arasnda geçmie dayanan dostluun devam etmesini istediklerini belirten Pyun, öyle konutu:

DPLOMATK LKLER

Atalarmzn geçmie dayanan bir dostluu var. Bu dostluun eskide kalmasn istemiyorum. Bunun için genç jenerasyonun olduu üniversitelerin bu konuda önemli rol alacan düünüyorum. Üniversiteler aras deiim programlaryla daha salamlatrp ileriye tanmasn istiyorum. Bu kültürel deiimi daha fazla alana yaymak istiyoruz.

Pyun, Türkiyenin güvensiz bir ülke olduuna ilikin darda alg çalmas yapldn ifade ederek, Türkiyenin terör gruplarna kar mücadelesinin güçlü bir ekilde devam ettiini gördüm. Yakn zaman içerisinde Türkiyenin bu mücadeleyi baaryla sonlandracana inanyorum. Türkiye haberlerde gösterildii gibi güvenlik riskinin bulunduu bir ülke deil. dedi.

Türkiye ve Kore halknn karde olduunu ve Türkiyede olmaktan dolay mutlu olduunu söyleyen Myung-Ji Üniversitesi örencisi San Kang ise Biz Türkiyeyi karde ülke olarak görüyoruz. Türkiyeye çok büyük bir teekkür borcumuz da var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git