Türkiye ne zaman bunu yapsa bomba patlıyor

Türkiye güne Adana'daki bombalı saldırıyla uyandı. Henüz bu hain saldırının şoku atlatılmamışken, öğle saatlerine doğru Suriye'den kötü haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Esed rejimine ait olduğu düşünülen uçağın Türkiye askerine saldırdığını açıkladı.

Haberler 25.11.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ile Avrupa Birlii ilikileri ilk olarak 1959 ylnda balad. Türkiye 31 Temmuz 1959 tarihinde birlie bavurmasna ramen yaklak 50 yldr çeitli bahanelerle oyalanyor. Son olarak, AB ile Türkiye arasnda vizelerin kaldrlmas üzerine anlama yapld. Ancak geçtiimiz aylarda kaldrlmas beklenen vizeler, AB tarafndan gelen akl d talepler yüzünden yine çkmaz döngüye girdi. Avrupa Birlii, vizelerin kaldrlmas için terör yasasnn deitirilmesi gerektiini söyledi. Bu talep, birçok terör örgütüyle mücadele veren Türkiyede oldukça sert karland. Böylece süreç çkmaza girdi.

ABD AYAK SÜRÜYOR

Öte yandan 15 Temmuzdaki darbe giriiminden sonra gözler ABDye çevrildi. Bu giriimin ardnda ABDnin olduu sesleri yükselmeye balad. Üstelik Washingtonun FETÖ eleba Fetullah Güleni iade etmemesi de bu fikirleri güçlendirdi. Yine ABDnin terör örgütü PYDye açktan destek vermesi, Türkiye ile iplerin gerilmesini salayan bir dier neden oldu.

ABDEN TÜRKYEYE TEHDT

Tüm bu gelimelerden sonra, Türkiye ile Rusya arasndaki yaknlama daha da güçlendi. Öyle ki, Türkiyenin, anghay Belisi olarak bilinen anghay birlii Örgütüne girmesi gündeme geldi. Bu kararda ngiltere gibi önemli bir üyesini kaybeden ABnin tavr önemli oldu. AB, idamn geri getirilmesi halinde Türkiyeye ekonomik yaptrm uygulayabileceini, hatta müzakerelerin askya alnabileceini belirtti.

RESTE REST

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da, önce ABye girip girmemeyi referanduma götürebileceklerini söyledi. Ardndan da, Türkiyenin anghay Belisi içinde yer almas, çok rahat hareket etmesini salar eklinde açklama yaparak Dou Blouna göz krpt. anghay Belisinden de yant gecikmedi. Türkiye, örgüte üye olmamasna ramen, 2017 yl için örgütün enerji Kulübü Bakanlna seçildi.

O ZAMAN DA BOMBA PATLAMITI

Bu gelimenin üzerinden 24 saat geçmeden, önce Adana Valiliinin otoparknda bomba patlatld. Ardndan Esed rejimine ait olduu düünülen uçan Türkiye askerine saldrd açkland. Bu durum da, her iki saldrnn arkasnda Batnn olduu ihtimalini akla getirdi. çünkü Türkiye, böyle bir senaryoyu ilk defa yaamyor.

Henüz birkaç ay önce, 29 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanna bombal saldr düzenlendi ve bu saldrda 44 kii öldü. O saldr da, tpk bugün olduu gibi Türkiye - Rusya yaknlamasnn hemen ardndan geldi. Olayn gerçekletii tarihlerde Türkiyenin Rus uçan düürmesiyle gerilen ipler gevemeye balamt. Üstelik her iki ülkeden de karlkl olumlu açklamalar geliyordu.

OKLAR BATIYI...

Sonuç olarak, hem o gün yaplan saldr hem de bugün yaanan olaylar, Türkiye ne zaman yönünü douya dönse ülkede bomba patlyor yorumlarna neden oldu. Üstelik saldrnn batdan geldii düünülüyor.

Ana Sayfaya Git