Türkiye nöbeti tutulacak

Diyarbakır anneleri evlat nöbetinde 3. yıla girerken herkese "yanımızda olun" çağrısı yaptı

Haberler 19.08.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, yürei yanan anne babalar bata olmak üzere herkese evlat nöbetinin 3. ylna girilecek olan 3 Eylülde teröre kar yanmzda olun çarsnda bulundu.

Anne Hacire Akarn HDP araclyla daa kaçrlan olu Mehmet Akar için 22 Austos 2019da HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi, evladna kavumak isteyen dier annelere de umut oldu.

Akarn 24 Austos 2019da evladna kavumasnn ardndan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçer, 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemi balatt.

Eyleme Türkiyenin dört bir yanndan katlm her geçen gün artarken, evlat nöbeti tutan aile says 234e ulat.

Yeni tip koronavirüs salgn sürecinde de tedbirler dorultusunda evlat nöbetini sürdüren ailelerin umudu, 31 ailenin yllar süren ayrln ardndan evlatlarna sarlmalaryla iyice yeerdi.

Aileler, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere yurt içi ve yurt dndan yetkililerden gelen destek ziyaretleriyle daha da güçlendi.

Kucaklarndan koparlan çocuklarna kavumak ve seslerini daha gür bir ekilde duyurmak isteyen anne ve babalar, eylemi balattklar tarihin yl dönümü olan 3 Eylülde herkesi çadr nöbetinde yanlarnda olmaya bekliyor.

3 EYLÜLDE BZ YALNIZ BIRAKMAYIN.

Yedi yl önce 15 yandayken daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemi yapan anne Fatma Akku, 2 senedir buradayz, 3 Eylülde üçüncü senemize giriyoruz. çocuklar kaçrlan ve evinde oturup alayan tüm anneleri, babalar buraya davet ediyoruz. Gelin ve bize destek verin diye konutu.

17 yandayken daa kaçrlan olu Yusufa kavuma ümidiyle oturma eylemine katlan baba Celil Begda, ki yldr çadrdayz. Tüm kamuoyuna çarda bulunuyorum, 3 Eylülde bizi yalnz brakmayn. Gelin evlatlarmz bu zalimlerin elinden kurtaralm. Tüm evlatlarmz alana kadar biz buradayz. dedi.

Olu Mehmet 10 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan anne Sariye Tokay, terör örgütü tarafndan çocuklar kaçrlan ve yürei yanan tüm anne babalar 3 Eylülde oturma eylemine davet etti.

BU çLE BTSN ARTIK

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden baba Süleyman Aydn, unlar kaydetti:

Geçen 2 ylda Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan bata olmak üzere bize büyük bir destek verildi. 3 Eylülde de anne ve babalar olarak herkesi buraya davet ediyoruz. 3 Eylülde Türkiye nöbette olacak. Herkes bize destek olsun.

5 yl önce olu Fatihin HDP il binasndan Diyarbakrn Lice ilçesine, ardndan Suriyeye götürüldüünü söyleyen baba Abdullah Demir, ki yldr eylemimize devam ediyoruz. Bütün gençlere sesleniyorum, gelsin bize destek olsunlar. Bu çile artk bitsin. sözlerini sarf etti.

Olu Yavuz için oturma eylemini sürdüren anne Sevgi çamar, 6 yldr evladnn sesini duymadn, 3 Eylülde herkesi kendilerine destek olmaya davet ettiklerini dile getirdi.

14 yandayken daa kaçrlan olu Tuncay Bingöl için oturma eylemine katlan evket Bingöl, Bütün siyasi partiler, sanatçlar bize destek olsun. ki ylmz doluyor ve Allah rzas için bu ailelere destek olun diye konutu.

Ardan gelen ve 2015te daa kaçrlan olu Mehmet için eyleme katlan baba Salih Gökçe ise 3 Eylülde üçüncü ylmza gireceiz. Evlat sahibi anne ve babalar bize destek olsun. ifadelerini kulland.

Vann Gürpnar ilçesinden olu Mikail için gelen baba Yusuf Erdinç, olunun stanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandrldn, 5 yldr evladndan haber alamadn belirterek, Tüm gençlere sesleniyorum, Allah rzas için gelin bize destek verin. dedi.

Ana Sayfaya Git