Türkiye Risk Almaktan Çekinmeyecektir!

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, olası Afrin operasyonuyla ilgili "Türkiye risk almaktan çekinmeyecektir!" dedi.

Haberler 18.01.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Bakanlar Kurulu sonras yapt açklamada, OHAL 3 ay uzatlmtr. dedi.

Bozda, MGK sonras yaplan Bakanlar Kurulunda, MGK tavsiyesinin de dikkate alnarak, OHALin 3 ay daha uzatldn açklad.

AFRN AçIKLAMASI

Bozda, Afrine olas operasyonla ilgili unlar söyledi; Suriyede snr güvenlii gücü ad altnda terörist bir ordu oluturulmas çabalar çok net görülüyor. Bu Türkiye için açk bir tehdittir. Türkiye kendi milletinin ve devletinin bekas söz konusu olduu zaman riskleri ortadan kaldrmak için gerekeni yapacakt. Türkiye Türk milletinin ve Türkiye devletinin bekas için riskleri ve tehlikeleri kaldrma noktasnda daha büyük risk içeren admlar atmaktan çekinmeyecektir.

RUSYANIN KNA EDLP EDLMED SORUSU

Rusya ile istiareler devam ediyor. Ancak Türkiyenin kimseden icazet almayacak!

BOZDAIN AçIKLAMASINDAN SATIRBALARI

Bakanlar Kurulumuz, Milli Güvenlik Kurulu tavsiye karar dorultusunda Olaanüstü Hal uygulamasnn 3 ay daha uzatlmas hususunu deerlendirmitir. Ve sonuç itibariyle 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Olaanüstü Halin 3 ay daha uzatlmasn benimsemitir. Bu konuda hazrlanan tezkere TBMM Bakanlna gönderilmitir. TBMM Genel Kurulunun yapaca

Türkiye snr güvenlii bakmndan tarihinin en kritik döneminden geçiyor. çok önemli tehdit ve risklerle kar karya. Suriyedeki hadiseler, Türkiyenin snr güvenlii ve insanlarn mal ve can güvenlii bakmndan önemli gelimeler. Burada olup bitenlerin Türkiyeyi tehdit ettiini görüyoruz. Özellikle son günlerde Suriye snr güvenlii görev gücü adnda terörist bir ordu çabalar çok net bir ekilde gözüküyor. Bölgede terör koridoru oluturulmas ve snr güvenlii ad altnda ordunun oluturulmas ve desteklenmesi Türkiyenin toprak bütünlüü, snr güvenlii, can ve mal güvenlii bakmndan tartmasz bir tehdittir. Bunu herkesin böyle görmesi lazmdr.

Türk milleti ve devletinin bekas olduu zaman riskleri ortadan kaldrmak, tehditleri yok etmelidir. Daha büyük riskleri göze almak gerekebilir.

Ana Sayfaya Git