Türkiye şehitlerine ağlıyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin Suriye sınır hattında teröristlerce menfeze döşenen el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, yapılan törenin ardından memleketlerine gönderildi. Cenazeler şehitlerin memleketinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Haberler 10.01.2022 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

anlurfann Akçakale ilçesinin Suriye snr hattnda teröristlerce menfeze döenen el yapm patlayclarla düzenlenen saldrda ehit olan 3 askerin cenazesi, yaplan törenin ardndan memleketlerine gönderildi. Cenazeler ehitlerin memleketinde gözyalar içerisinde topraa verildi.

Akçakalenin karsnda bulunan ve Bar Pnar Harekat ile terör örgütlerinden arndrlan Suriyenin Tel Abyad kentinin, Türkiye snrna yakn bir noktada askeri aracn geçii srasnda menfezde patlama meydana geldi. PKK/YPGli teröristler tarafndan daha önceden menfeze yerletirilen el yapm patlayclarn infilak etmesi sonucu snr hattndaki güvenlik duvarn bir bölümünün ykld patlamada, askeri araçta bulunan Piyade Temen Murat Alyakut (26), Onba Enes Koç ve sözlemeli er Erturul Ulupnar ehit oldu. Saldrnn ardndan PKK/YPG hedefleri, topçu birlikleri tarafndan ate altna alnarak, çok sayda terörist etkisiz hale getirildi.

CENAZELER 3 FARKLI LE GÖNDERLD

3 ehidin cenazesi, sabah saatlerinde Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesi morgundan alnarak tören için GAP Havalimanna getirildi. Burada düzenlenen uurlama törenine; anlurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, 2nci Ordu Komutan Orgeneral Metin Gürak, 20nci Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Oktay Abuga, l Emniyet Müdürü Selçuk Dou, l Jandarma Komutan Tugeneral Metin Düz, protokol üyeleri, güvenlik güçleri ile ehitlerin yaknlar katld. Törende, ehit askerlerin tabutunun banda gözya döken yaknlar, protokol üyeleri tarafndan teselli edilmeye çalld. Özgeçmilerinin okunmasnn ardndan ehitlerin Türk bayrana sarl tabutlar, l Müftüsü Ramazan Tolann dua ettirmesinin ardndan askerlerin omuzlarnda uçaa tand. Törenin ardndan ehit Alyakutun cenazesi Kahramanmaraa, ehit Ulupnarn cenazesi Mersine, ehit Koçun cenazesi ise stanbula gönderildi.

KARDEY CENAZE NAMAZINI KILDI

ehit Piyade Temen Murat Alyakut (26) cenazesi, Kahramanmaran Pazarck ilçesinde düzenlenen törenin ardndan topraa verildi. Cenaze namazn, ehidin imam aabeyi Musa Alyakut kldrd.

YÜREME SIDIRAMADIM, SEN KEFENLERE SIDIRMILAR

Törende güçlükle ayakta duran ehidin ei Gülsüm Alyakut, einin Türk bayrana sarl tabutunun önündeki fotorafn okayarak, Murat ben seni yüreime sdramadm seni kefenlere sdrp tabuta koymular. Kurban olurum ben senin yoluna dedi.

ALLAH BZLE EHDN AABEY OLMAYI NASP ETT

ehidinin özgeçmiinin okunmasnn ardndan cenaze namazna geçildi. Namaz, ehidin imam aabeyi Musa Alyakut kldrd. Namazdan önce kardeinin tabutunun banda konuan Musa Alyakut, nsanlar, isimlerinin önüne unvan koymak için hem maddi hem manevi, hem fiziki, hem zihnen yllarca çaba sarf ederler. Ama Cenab- Hak bize öyle bir ey nasip eyledi ki, hiç çaba sarf etmeden, hiç gayret etmeden babama ehit babas, anneme ehit annesi, hanmna ehit ei, bizlere de ehit aabeyi olmay nasip eyledi dedi.

EHT ENES KOçUN CENAZES

ehit olan er Enes Koçun cenazesi helallik için Bahçelievlerdeki evine götürüldü. Babas Cemalletin Koç, annesi Emine Koç, kardeleri ve yaknlar taziyeleri kabul etti. Yaknlar tabuta sarlarak uzun süre gözya dökerken, ehidin days Ahmet Deniz Sen kalk ben yataym Enes dedi. Taziye evine gelenler ehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganlar att. Alnan helalliin ardndan ehit Enes Koçun cenazesi Ataköy 5. Ksmda bulunan Ömer Duruk Caminde klnan cenaze namaznn ardndan topraa verildi.

MERSNDE GÖZYALARI

ehit olan Piyade Sözlemeli Er Erturul Ulupnarn (22) cenazesi, memleketi Mersinin Gülnar ilçesinde topraa verildi. ehit Ulupnar için Hükümet Kona Meydannda tören düzenlendi. Törene, ehidin annesi adiye Ulupnar, babas Nebi Ulupnar, kardeleri Alperen ve Satuk Burahan, Mersin Valisi Ali hsan Su, bölge milletvekilleri, belediye bakanlar ve vatandalar katld. ehidin aile üyeleri, Ulupnarn Türk bayrana sarl tabutuna sarlp alad. Yaknlarn ehit veren Gülnarl aileler de törene katlarak gözya döktü.

Ana Sayfaya Git