Türkiye şehitleriyle kenetlendi

Pusu kurarak saldırdılar, kahramanca direnen 8 asker şehit oldu. Dün yurdun dört bir yanında şehitler onbinlerin katılımıyla ebediyete uğurlandı.

Haberler 03.03.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/PYD teröristlerinden 100 kiilik szma giriimine kar kahramanca çarpan 8 Mehmetçik ehit dütü. 22 örgüt üyesi öldürüldü, 2si sa ele geçirildi. ehit olan Mehmetçikler memleketlerinde son yolculuklarna uurland

TERÖRSTLER SIZMA YAPARKEN

Hatayn Hassa ilçesi karsndaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde önceki gün öleden sonra Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri, korucular ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile PYD/PKKl teröristler arasnda iddetli çatmalar yaand. Edinilen bilgiye göre Hatay Sakz Hudut Karakolunun kar tarafnda bulunan bölgeye ar silahlarla szma giriiminde bulunan teröristlerden 20den fazlas etkisiz hale getirildi. Keltepe bölgesini ele geçirmek için ilerleyen güvenlik ve ÖSO güçleri, tünellere saklanm yaklak 100 kadar terörist tarafndan pusuya düürüldü.

BORNOVA JANDARMA KOMANDO TUGAYINDAN

Tünellerden çkarak ar makineli silahlarla güvenlik güçleri ile onlara elik eden ÖSO güçleri ve koruculara saldran, teröristlerle iddetli çatmalar yaand. Türk Silahl Kuvvetlerinden dün gece yaplan ilk açklamada Be kahraman silah arkadamz ehit olmu, yedi kahraman silah arkadamz yaralanmtr denildi. TSK yarm saat sonra yapt ikinci açklamada 3 askerin daha ehit olduunu, 6 askerin yaralandn duyurdu. ehit ve yarallarn büyük kesiminin zmir Bornova Jandarma Komando Tugayndan olduu örenildi. çatmalarda onlarca teröristin öldürüldüü duyuruldu.

TÜRKYE EHTLERNE ALIYOR

Zeytin Dal Harekatnda önceki gün Afrinin kuzeybatsndaki 1083 rakml tepede teröristlerin szma giriimi ve sonrasnda çkan çatmalarda ehit düen 8 askerler son yolculuklarna uurland.

EVLLK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

ehit Jandarma Uzman çavu Mustafa Ozan Gökçe (25) Hatayn Payas ilçesinde düzenlenen törenin ardndan gözyalar arasnda topraa verildi. Binlerce kiinin katld törende acl baba Mustafa Gökçeyi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü teselli etmeye çalt. Olunun tabutuna sarlan Nurten Gökçe at yakt. ehidin kardeleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de Canmn içi diye gözya döktü. ehit uzman çavuun nianl olduu ve evlilik hazrlklar yapt örenildi.

BABA: GÖZÜN AYDIN HANIM EHT ANASI OLDUN

Jandarma Astsubay çavu Abdullah Taha Koç (23) memleketi Konyada son yolculuuna uurland. Gece saatlerinde eve gelen askeri yetkililere kapy açan baba Ahmet Koçun önce gözlerinin dolduu, ardndan ei Fatma Zehra Koça Gözün aydn hanm ehit anas oldun diye seslendii örenildi. Acl anne Fatma Zehra Koç da gözya döktü. ehidin doum günü için olaydan bir gün önce kendisini arayan ve Ne zaman dönersiniz olum diye soran annesine Anne iki türlü dönü var. Ama ikisinde de alnm ak olacak. Birincisi Afrinden tüm hainleri temizleyip dönmek, ikincisi ehit olup dönmek dedii örenildi. Bekar olan Koçun Diyarbakrn Sur ilçesinde çukur operasyonlarnda görev ald belirtildi. Koçun Gaziantepteki Müterek Görev Merkezinde gazetecilere (DHA) bir hafta önce yapt açklamada Erdem Bayaztn Bulmak iirinden Ölüm bize ne uzak bize ne yakn ölüm. Ölümsüzlüü tattk bize ne yapsn ölüm dizelerini okurken görüntüleri ortaya çkt.

NASPTE VARSA DÖNERZ SEVDKLERMZE

ehit Uzman çavu Arif Demirel (24) Kastamonunun nebolu ilçesine bal Dibek köyünde 5 bin kiinin katlmyla düzenlenen törenin ardndan defnedildi. ehit Arif Demirel ve Rukiye Demirelin 5 Aralk 2017de resmi nikhlarnn kyld, harekat nedeniyle düünlerini 30 Austos 2018e erteledikleri örenildi. Fatma Demirel, Abimi tabuta koymular, kalksn abim o tabuttan. Hogeldin abim diye feryat etti. Demirelin Afrine göreve giderken sosyal medyada Nasipte varsa döneriz sevdiklerimize, görev balasn paylamn yapt görülüdü.

BZ ÖLDÜK MÜ K VATAN BÖLÜNSÜN

ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Dinek, Aydnn Nazilli ilçesindeki babaevinde helallik alndktan sonra memleketi Denizlinin Tavas ilçesinde defnedildi. Dinekin, ehit olmadan saatler önce ailesine gönderdii son fotorafta Biz öldük mü ki vatan bölünsün. Afrinden Nazilliye selam olsun diye yazd görüldü. 5 ay önce nianlanan ehidin evlilik hazrl yapt örenildi.

POLS BABA OLUNU ASKER SELAMIYLA UURLADI

ehit Jandarma Astsubay Kdemli çavu Uur Palancnn cenazesi zmirde topraa verildi. ehidin babas emekli polis memuru hsan ve annesi Yasemin Palanc Kalknma Bakan Lütfi Elvan tarafndan teselli edilmeye çalld. Ailesi, ehidin Türk bayrana sarl tabutunu öptü. ehidin babas hsan Palanc, einden alamamasn istedi. Cenazenin götürülüü srasnda Bakan Elvan ve Ege Ordusu Komutan Orgeneral Abdullah Recep, acl babann elinden tuttu. Baba Palanc, cenaze aracnn geçii srasnda asker selam durdu. Törene Eski Genelkurmay Bakan Orgeneral Hilmi Özkök de katld. ehidin 10 gün önce Zeytin Dal Harekatna gönüllü katld belirtildi.

HER HANE BR MERM SÖZÜMÜZ OLSUN

24 yandaki ehit Uzman çavu Recep çetin için Eskiehir Readiye Camisinde tören düzenlendi. 40 günlük bir kz olduu belirtilen ehidin ei Yeter çetin, törende fenalanca ambulansa alnd. Törene katlmakta srar eden Yeter çetin, einin cenazesinin top arabasna konulmasndan sonra korteje katld. Anne Sevgi çetin ve baba Eyüp çetin oullarnn jandarma önlüünü üzerinden çkarmadlar. Baba Recep çetin, uzun süre tabuta sarld. çileri Bakan Süleyman Soylu Dik duracaz diyerek ehit babasn teskin etmeye çalt. ehit çetin, Kanlpnar ehitliinde topraa verildi. ehit Uzman çavu çetinin 21 ubatta sosyal paylam sitesinde bir ortaokul örencisinin askerlere gönderdii mektubun fotorafn paylap Her haine bir mermi sözümüz olsun miniklerimiz için yazsn paylat ortaya çkt.

EHT OLMAYA GDYORUM

ehit Jandarma Uzman çavu Burhan Açkkol (24), Ispartada yaklak 10 bin kii tarafndan son yolculuuna uurland. Törende ehidin babas Durmu, annesi Keziban, kz kardei Mihriban, erkek kardeleri hsan (20) ve Emirhan Açkkol (7) tabuta sarlarak gözya döktü. hsan Açkkol, aabeyinin kamuflajn giyerek cenaze namaznda saf tuttu. Küçük karde Emirhan Açkkol ise tabutun bana gelerek aabeyinin fotorafn öptü. Bekar olan ehidin yakn arkadalar, Afrine ehit olmaya gidiyorum dediini söyledi.

CUMHURBAKANI BLG ALDI

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Senegalde yanndaki gazetecilere yapt açklamada 8 askerimiz ehit, 2 ÖSO ehidi var. Hava artlar kötü. Teröristler tünellerden baskn yapmlar. Uçaksavarlar varm, yok edildi diye konutu. Erdoan, teröristler yaanan çatmayla ilgili Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ve çileri Bakan Süleyman Soyluyu telefonla arayarak bilgi ald. çatmada askerlerin hayatlarn kaybetmelerinden derin üzüntü duyduunu belirten Erdoan, ehitlere Allahtan rahmet, yaral askerlere de acil ifa dileinde bulundu. Cumhurbakan Erdoan, ehitlerin kederli ailelerine ve bata jandarma olmak üzere tüm güvenlik güçlerine basal dileklerini iletti.

TAKVYE BRLK GÖNDERLD

Youn çatma üzerine bölgeye takviye birlikler gönderildii örenildi. Snr hattnda konulu frtna obüsleri ile çok namlulu roketatarlar (çNRA) bölgeyi ate altna ald. ATAK helikopterleri de hava destei için bölgeye gönderildi. Bu srada bir ATAK helikopterinin yerden açlan ate sonucu hasar ald ve bölgeden uzaklamak zorunda kald ileri sürüldü. Bir yandan da sava uçaklar bölgeyi youn ekilde bombalad. Sava uçaklarnn taarruzu sonras bölgeye inen helikopterler ar yarallar tahliye ederek Hataydaki hastanelere tad.

OPERASYON HIZLANACAK

2016 ylnda Güneydoudaki terör örgütü PKKnn hendeklerine kar yaplan meskn mahal operasyonlarnda önemli tecrübe kazanan, her türlü doa koulunda 24 saat operasyon kabiliyetine sahip özel eitimli JÖH ve PÖH timleri, ahin gözler sayesinde teröristlerin bölgede gece szmalarna kar da önlem alyor. Timler ahin gözden gündüz de lazer iaretleyici olarak yararlanyor. Güvenlik kaynaklar, bu timlerin de dahil olmasyla Suriyedeki Zeytin Dal harektnn daha da hzlanacan kaydetti.

2272 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Harektta ele geçirilen köy, mezra, tepe ve da says dün öle saatleri itibaryla 116y bulurken, Raconun kuzeyi biraz daha kapand. Genelkurmay Bakanl, harektn bandan bu yana etkisiz hale getirilen terörist saysnn 2 bin 272ye ulatn açklad.

Ana Sayfaya Git