Türkiye tek yürek!

İdlib'de rejim unsurlarınca alçakca gerçekleştirilen ve 33 vatan evladının şehit olduğu sonrası Türkiye "tek yürek" oldu? Vatandaşlar, tepki göstererek, ev ve iş yerlerine Türk bayrağı astı

Haberler 29.02.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkede terör örgütlerinin ve emperyal güçlerin yuvalanmasn engellemek yerine kendi halkn katleden eli kanl Bear Esed, Türkiyenin Adana Mutabakat gerei kendi snr güvenliini salamak ve Suriyelilerin dönecei güvenli bölge oluturmak için yürüttüü faaliyetleri içine sindirememenin dümanlyla bir kez daha önceki gece kalleçe saldrd.

Suriyede bar ortamn oluturmak için ülkedeki varln sürdüren tek ülke konumundaki Türkiyeye saldran Rus destekli Esed güçleri, TSK unsurlarna provokatif saldrlarnn son halkasnda, hava harekatnda 33 Mehmetçik ehit edildi. Kallece gerçekletirilen hain saldr Türkiyeyi yasa boarken, 7den 70e vatandalar tek yürek oldu.

MAHMEDMZN YANINDAYIZ

Mardinde, dlibde rejim unsurlarnca yaplan hava saldrsna tepki gösteren esnaf ve vatandalar, ev ve i yerlerine bayrak ast. Birinci Cadde esnaflarndan brahim Seçilmi saldry lanetlediklerini belirterek Mehmetçiklerin arkasnda olduklarn söyledi.

Türkiyemizin ba sa olsun, çok üzülüyoruz. diyen Seçilmi, öyle devam etti: Vatan ak için ehitlik mertebesinde ulaan kardelerimize Allah rahmet etsin diyoruz. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. Dün akamdan beri uyumadk, sabah dükkana da gelir gelmez ilk iimiz bayramz asmak oldu. Mardinden Mehmetçiklerimize destek oluyoruz. Her zaman devletimizin emrindeyiz.

ELMZDEN NE GELYORSA YAPARIZ

Esnaf Sabahattin Aalday da ehitlere rahmet, gazilere de acil ifalar dileinde bulundu. Askerler için dua ettiklerini belirten Aalday, u an elimizden gelen bu. Bayramz astk, askerlerimize destek çktk. Her zaman devletimizin ve askerlerimizin arkasndayz. dedi.

Vatandalardan Abdulkadir Özçelik de önceki geceden bu yana içlerinin kan aladn dile getirdi. Regaip Kandilinde de bütün ehitler ve askerler için dua ettiklerini belirten Özçelik, Allah ehitlerimizin mekann cennet etsin, oradaki bütün askerlerimizi korusun. ifadesini kulland. Kamile Erkoç da ehit haberlerinden dolay derin üzüntü duyduklarn, her zaman askerler için dua ettiklerini söyledi.

ÖRENCLERDEN EHT ANMA ZYARET

Siirtteki örenciler, dlibde rejim unsurlarnn hava saldrs sonucu ehit olan 33 askeri anmak için ehitlik ziyaretinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüne bal Gençlik Merkezinin organize ettii etkinlie katlan örenciler, Türk bayraklaryla Garnizon Komutanlndaki ehitlie gitti.

Kuran- Kerim okunan etkinlikte örenciler, dlibde ehit olan askerler için dua etti.

Örencilerden Mehmet çakmak, dlibde 33 askerin ehit olduu saldrdan derin üzüntü duyduklarn belirtti.

Millet olarak kenetlendiklerini belirten çakmak, Üzücü olaydan dolay buradayz. 33 askerimizin ehit edilmesi tüm ülkeyi yasa bodu. ehitlii ziyaret ederek askerlerimiz için dua ettik, tüm ülke olarak olay nefretle knyor, birlik ve metanetimizi koruyoruz. dedi.

Kader Büyükhan da hain saldr nedeniyle geceden beri uyuyamadklarn belirterek, Biz güçlü bir Türkiyeyiz. Bunlarn üstesinden geleceimize inanyoruz. Hain saldry knamak için ehitlii ziyaret ederek, ehitlerimiz için Kuran okuttuk, dua ettik. Tüm ülke olarak kenetlenme zaman. diye konutu. Amine Akdoan da ehitlere Allahtan rahmet, yarallara da acil ifalar diledi.

BÖLGENN DER LLER

Adyamann Gölba ilçesinde vatandalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydannda ellerinde Türk bayraklaryla saldry knad.

Programda ehitler için sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu. Programa katlanlar ehitler ölmez vatan bölünmez, Var olsun Türkiye yaasn Mehmetçik. sloganlar att.

Grup adna basn açklamasn okuyan Türk Eitim Sen Gölba Temsilcisi Mahmut Yetigen, Sözün bittii yerdeyiz. dlibdeki hain saldr hepimiz derinden üzmütür. Ülkemize yönelik hain planlar bertaraf etmek için verdiimiz mücadele birilerini rahatsz etmi ki hainler bizi can evimizden vurmaya kalkmlardr. Kahraman askerlerimize Allahtan rahmet, yaknlarna basal diliyorum. Türk Milletinin ba sa olsun. ifadelerine yer verdi.

Adyaman Ticaret Borsas Bakan Mahmut Frat ise yaymlad mesajda, Türk milletine basal dileyerek, dlibde ehit olan askerlere Allahtan rahmet, askerlere sabr diledi.

Kahraman Türk askerinin ülke snrlarn ve mazlumlar koruduunu belirten Frat, Lakin hainlik peinde olanlar, insanln yaam hakkn elinden almak isteyenler ve kendi yurttalarn yerinden edenler bu deerleri hiçe sayarak hareket etmektedirler. Bu acmasz saldrnn sahipleri hak ettikleri cezay misliyle alacaklardr. Türkiye bu hususta üzerine düeni yapmaktadr. Bizler de ordumuz için ülkemiz için tüm desteimizi seferber etmeye hazrz. deerlendirmesinde bulundu.

TÜRK BAYRAKLARI DAITILDI

anlurfada merkez Karaköprü Belediyesince esnaf ve ilçe halkna Türk bayra datld.

Karaköprü Belediye Bakan Metin Baydilli, ehit olan askere Allahtan rahmet, yarallara ise ifa temennisinde bulundu.

Saldry knayan Baydilli, öyle devam etti:

Hainler beklemediimiz bir dönemde saldr gerçekletirerek kahraman Mehmetçiklerimizi ehit etmilerdir. Yaplan bu hain saldry iddetle knyor, bu mübarek günde bu saldry gerçekletirenleri Allaha havale ediyorum. Bunlara en güzel cevabmz millet olarak birlik ve beraberliimizi ortaya koyarak vereceiz. Bu acl günümüzde en güzel cevabmz datlan Türk bayraklarn evlerimize ve i yerlerimize asarak göstereceiz.

REJM UNSUNLARI KINANDI

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, dlibde rejim unsurlarnn hava saldrsn knad.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak Türk Silahl Kuvvetlerinin gereken sorumluluu göstereceine inandklarn aktaran Karabulut, Hain saldrda ehit düen Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize basal, yaral Mehmetçiklerimize acil ifalar diliyoruz. ifadelerini kulland.

Battalgazi Belediye Bakan Osman Güder de dlibde ehit olan askerler için Allahtan rahmet dileyerek, Zaman bir ve birlik olma günüdür. Hükümetimizin yaplan hain saldrya karn bütün admlar atacandan hiç üphemiz yoktur. Hainlere hak ettii ekilde cevap verilecektir. Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da Mehmetçiimizin büyük zaferler kazanacandan üphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Milletimizin ba sa olsun. mesajn paylat.

Yeilyurt Belediye Bakan Mehmet çnar da ehitlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diledi.

Mübarek günde böyle bir haber almann kendilerini üzdüünü aktaran çnar, Yüreimize mübarek kandil gecesi ate dütü. Daha fazla ehit haberi almamak dileiyle tüm yaral Mehmetçiklerimize acil ifalar diliyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Öte Yandan Darende Kaymakaml önünde Türk Kzlay görevlilerince açlan stantlarda vatandalar, muhtemel ihtiyaç dolaysyla kan ba yapt.

Ana Sayfaya Git