Türkiye'deki Afrinliler eve dönüş hazırlığında

Hatay'daki Afrinliler, YPG/PKK terör örgütünden arındırılan memleketlerinin huzur ve güven ortamına kavuşmasının sevincini yaşıyor.

Haberler 21.03.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayn Reyhanl ilçesinde yaamlarn sürdüren Afrinli aileler, Zeytin Dal Harekat ile YPG/PKK terör örgütünden kurtarlan memleketlerinin güven ve huzur ortamna kavumasnn mutluluunu yayor.

Türk Silahl Kuvvetlerinin Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrin ilçe merkezinin kontrol altna alnmasnn ardndan yöre halk büyük sevinç yayor.

Reyhanl ilçe merkeziyle, baz snr köylerinde geçici ikamet eden Afrinli aileler, harekat ile memleketlerinin terörden arndrlmasnn, huzur ve güven ortam olumasnn ardndan memleketlerine dönmek için gün sayyor.

Afrine bal Meryemin köyünden Türkiyeye gelen ve Suriyeliler için açlan bir okulun müdürlüünü yapan Arap kökenli Hasan Abu Ali, teröristlerin evlerini yktn ve akrabalarn öldürdüünü anlatt.

Gençlerin terör örgütlerine katlmas için çok uraldn belirten Ali, Bu durumlara kar çkld takdirde anne ve babalar rehin alyorlard. Evlere büyük zararlar verip ykyorlard. Her eyi alp eziyet ediyorlard. stediklerini yaptrmak için her eyi yapyorlard. dedi.

- Artk korku kalmad

Ali, çocuklarnn bana kötü eyler gelmesinden endie ettikleri için Türkiyeye kaçtklarn dile getirdi. Bazlarnn farkl köylere gittiini, kendilerinin de Hataya geldiini aktaran Ali, sözlerini öyle sürdürdü:

ki yldr Reyhanlda yayoruz. Zeytin Dal Harekat olduu için çok mutluyuz. Bölgenin temizlenmesi ve rahatça eve gidebileceimiz için çok mutluyuz. Akrabalarmz köylere dönmeye balad. Baz akrabalarmz ise güvenli ortamn tamamen salamasyla dönecekler. Yaknlarmzla konutum, onlar da çok mutlular. Diyorlar ki Evimize geri döndük, evlerimizi geri yapacaz. Artk korku kalmad, kimse bize eziyet etmeyecek. Recep Tayyip Erdoan ile Türk askerlerine minnettarz. Memnun olduklarn, sevindiklerini ve kendilerine yardm edildiini söylüyorlar.

Harekatn güzel ekilde devam etmesinin kendilerini memnun ettiini söyleyen Ali, Harekatn bitmesini, hayatmza geri dönmeyi bekliyoruz. çocuklar, gençler olmak üzere herkes dönecek. Büyükler çok korkmutu, imdi daha huzurlular. dedi.

- Kendi topraklarmza rahatça döneceiz

Afrinden ailesiyle Reyhanlya gelen ve çadrda yaayan 10 çocuk babas Talal Kerdu da Türk askerinin mücadelesi sonucu topraklarnn terörden temizlenmesinden dolay rahatladklarn dile getirdi.

Geçmite kötü günler geçirdiklerini ve bunlar unutmaya çalacaklarn belirten Kerdu, Türkiyenin büyük özverisiyle bölgemiz terör örgütlerinden temizlenmi oldu. Zeytin Dal Harekat sayesinde bizler güven ortamnda yaayabileceiz. Kendi topraklarmza rahatça döneceiz. eklinde konutu.

Kerdu, Zulüm ve bask nedeniyle buraya gelmitik, memleketimizde kötü günler yaamtk. Ancak bundan sonra korku ve endieli bir yaam sürmeyeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git