Türkiye'den AB'ye çok sert 'Afrin' cevabı

AB Bakanı Ömer Çelik AB'den Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi.

Haberler 26.01.2018 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB D likiler ve Güvenlik Politikasndan Sorumlu Yüksek Temsilci Federica Mogherini, TSKnn Afrinde yürüttüü Zeytin Dal harekatn eletirmi ve Son derece endieliyim. nsani yardmlarn eriiminin garanti edileceinden emin olmalyz. Operasyonda DAEle mücadele younlatrlmal demiti. Mogherini ayrca Türkiye tarafndan balatlan operasyonun Cenevrede balatlan müzakerelerin devamn ciddi olarak zayflatacan iddia etmiti. ABden gelen bu açklamaya cevap bugün AB Bakan Ömer çelikten geldi. ABnin Endieliyiz mesajna net bir ekilde cevap veren Bakan çelik, öyle konutu;

MÜSAMAHA GÖSTERMEMZ MÜMKÜN DEL

Türkiye bit NATO üyesi ve ABye aday bir ülke olarak bulunduu bölgede Avrupann snrlarn temsil etmektedir. Snrmzdaki bir tacize müsamaha göstermemiz mümkün olamaz. ABden bir açklama geldi. Buna yönelik eletirimiz var. Biz Türkiyenin güvenlik kayglarna hak verildiini duymak isterdik. nsani eriim konusuna gelirsek Türkiye insani konulara en çok deer veren ülkedir. Bununla ilgili tedbir alnmtr.

HER TÜRLÜ SALDIRIYA CEVAP VERRZ

DEAle mücadeleye younlama konusunda Türkiyeye söylenecek söz yok. Türkiye DAEle en çok savaan ülkedir. Ayrca terör örgütleri arasnda seçim yapmaktansa bize saldran her terörist gruba cevap veririz. Bu operasyon güvenliimiz açsndan kaçnlmaz bir operasyondur.

YPG DAEL TERÖRSTLER SERBEST BIRAKTI

Bir yere YPGnin yerletirilmesi oradan DAEin uzaklat anlamna gelmiyor. Bunu Rakkada gördük. Ayrca YPGnin ilk frsatta DAElileri serbest braktn da gördük

ABDNN GÜVENL BÖLGE TEKLF

Amerikallardan duyuyorsunuz 30 kilometrelik bir güvenlik koridorundan bahsediliyor. Cumhurbakanmzn teklifleri daha önceden ciddiye alnsayd o bölgede ne DEA ne PKK olacakt ne de göç sorununu yaayacaktk. Sahadaki tablo son derece açk bir tablodur. Son 5 gündür müttefikimiz ve dostumuz olan ABDden yaplan açklamalar alt alta yazdnzda anlaml bir tablo görüyor musunuz? Bu çeliik açklamalar herkesin gözü önünde gerçekleiyor. Sözlere ramen YPGye silah verilmeye devam edildi. Bir ABDli yetkili açklama yapyor. Doudaki SDGliler (Bize göre PKKdr) Afrine gelirse destei keseriz diyorlar. Destei kesseniz ne olacak?

Ana Sayfaya Git