Türkiye'den Fransa'ya çok sert tepki: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir Fransız Telefizyon Kanalına verdiği mülakattaki ifadelerine sert tepki gösterdi. Hami Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, programda yöneltilen kasıtlı sorulara verdiği yanıtlarda, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 25.03.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklama u ekilde;

Fransz devlet televizyonu France 5 kanalnda dün akam, Sayn Cumhurbakanmz ve onun ahsnda ülkemizle ilgili haksz ve tutarsz ithamlara yer verilen bir program yaymlanmtr.

Fransa Cumhurbakan Macronun, programda yöneltilen kastl sorulara verdii yantlarda, ülkelerimiz arasndaki dostluk ve müttefiklik ilikisi hilafna kulland ifadeleri kabul edilemez buluyoruz.

Türkiye Dou Akdeniz, Suriye ve Libya konularnda uluslararas hukuktan kaynaklanan meruiyete dayanan politikalar izlemektedir.

AB Zirvesi öncesi kastl hazrlanan ve Avrupal Türkiye gerçeini andrmaya yönelik yaynn ve bu tutarsz iddialarn amacna ulamayaca açktr. Türkiye gerek izledii bölgesel politikalarla gerek üye ülkelerle oluturduu yakn ikili ilikilerle Avrupa ktas, NATO ve transatlantik ilikilerinde etkin olmaya ve en büyük katklar sunmaya devam edecektir.

KABUL EDLEMEZ

Öte yandan, Sayn Macronun Türkiyenin Fransann iç siyasetine gelecek seçimler üzerinden müdahale edecei hususunda kesin hükümlerle ileri sürdüü iddiay da, ülkede yaayan yabanc kökenli toplumlar yabanclatrc ve bu yönüyle tehlikeli buluyoruz. Türkiyenin ülkede yaayan yaklak 800 bin nüfuslu Türk toplumunun refah, huzuru ve uyumu dnda Fransann iç siyasetine ilikin bir gündemi bulunmamaktadr. Buna mukabil, Fransann da Türkiye konusunu özellikle seçim dönemleri öncesinde bir iç politika tartmas haline getirmemesi en hakl beklentimizdir.

ki ülke ilikilerinde yaanan gerilimlerin yerini sükunete ve dostlua brakmas için admlar attmz bu dönemde, Sayn Macronun bu açklamalarnn talihsiz ve tutarsz olduunu düünüyoruz. Fransayla son dönemde yaanan sorunlarn temelinde de bu samimiyetsizlik ve tutarszlk yatmaktadr. Fransann bu dönemde sergileyecei müspet ve menfi tutum ve söylemlerin Türkiye tarafndan ayn ekilde mukabele göreceini yeniden hatrlatyoruz.

Ana Sayfaya Git