Türkiye'den memnunlar!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kendilerine tahsis edilen okulda eğitimlerini sürdüren Suriyeli çocuklar, geleceğe umutla bakıyor.

Haberler 01.12.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.12.2016 - 10:00

Diyarbakrn Balar ilçesine snan, burada ülkelerindeki savan izlerini hafzalarndan silmeye çalan Suriyeli çocuklar, Türkiyede yaamaktan mutluluk duyuyor.

Suriyede binlerce kiinin hayatn kaybettii, milyonlarca kiinin de ülkesini terk etmek zorunda kald iç savatan en çok kadn ve çocuklar etkileniyor.

Aileleriyle savatan kaçp Balara snan Suriyeli çocuklar ise eitimlerini, kendilerine tahsis edilen okulda sürdürüyor. ehit Nesrin lköretim Okulunda yalar 8-14 arasnda deien 850 çocuk eitim görüyor.

Savan hafzalar ve yüreklerinde brakt izleri silmeye çalan çocuklar, gelecee ise umutla bakyor.

Örencilerden Mine Abasi (13), Suriyede mutlu bir yaam sürerken savan baladn söyledi.

Türkiyeye 4 yl önce geldiklerini ifade eden Abasi, Suriyede artk bir gelecek göremiyoruz. Suriyede yaadklarmz burada kafamzdan siliyoruz. Geleceimizin burada olduu düünüyoruz. nallah burada öretmen olurum. dedi.

Evlerinde hazrladklar yiyecekleri okula getirip ders aralarnda arkadalaryla yediklerini, sohbet ettiklerini, müzik dinlediklerini anlatan Abasi, Türkiyede yaamaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Sidra Kasm (12) ise Suriyede sava balaynca evlerini terk ederek Türkiyeye geldiklerini belirtti.

Türkiyede yeni bir yaama baladklarn vurgulayan Kasm, Eitim görüyor, ark söylüyor, eleniyoruz. Suriyede yaadklarm burada unutuyorum. diye konutu.

- Türkiyede çocuklarn durumu daha iyi

Suriyeli öretmen Yasir brahim, Türkiyede kendilerine okul tahsis edilmesinden büyük mutluluk duyduklarn söyledi.

çocuklarn bu sayede eitimlerini sürdürme frsat bulduuna iaret eden brahim, yakndan ilgilendikleri çocuklara eitimin yan sra psikolojik destek verdiklerini kaydetti.

Suriyede yaamann zorluklarna deinen brahim, Suriyede durum zordu. Türkiyede ise çocuklarn durumu daha iyi. Herkes burada çok mutlu. Örencilerimiz de yava yava sava psikolojisini üzerlerinden atyor. nallah ileride savala ilgili hiçbir ey kalmaz hafzalarnda. ifadelerini kulland.

Örencilerin okulda eitimden arta kalan zamanlarda çeitli etkinliklerle moral bulduunu bildiren brahim, çocuklarn en çok birlikte yemek yemekten, müzik dinlemekten holandn dile getirdi.

brahim, ortak faaliyetlerin çocuklarn sosyallemesine ve baarlarnn artmasna katk saladn belirtti.

Ana Sayfaya Git