'Türkiye'nin her köşesi aynı hoşgörüye sahip'

Sosyal deney videoları çekerek yayınladıkları bir kanalları bulunan Mert Karakaş (25) ve Burak Tutal(24), Diyarbakır'ın çeşitli yerlerini gezerek, bazı çocuklara, 'Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?' diye sordu. Çocuklardan aldıkları duygulandıran yanıtlar ise, sosyal medyada büyük ilgi topladı. Tutal ve Karakaş, Diyarbakır'da yaşadıklarını anlattı. Youtuber Mert Karakaş, "Umarım bu video da çok kişiye ulaşır ve örnek olur. Sadece bunu Diyarbakır olarak yorumlamamak lazım, Türkiye'nin her köşesi aynı hoşgörüye sahip" dedi.

Haberler 18.08.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal deneyi yapan Youtuber Mert Karaka, Biz 1,5 yldr kanalmza videolar çekiyoruz. aka ve sosyal deney arlkl videolarmz. Bu sosyal deney videomuzda da Türk milletinin, Diyarbakr insann ne kadar yardmsever olduunu göstermeye çaltk. çok da güzel tepkiler aldk. Zaten daha önce de Diyarbakrda video çekmitik. O zaman da güzel geri dönüler almtk. O zaman da kimse bizi geri çevirmemiti, evlerine davet etmilerdi. Bu videoda da farkl bir mizansen ile insanlarn yanna gittik. Tablet hediye ederek de onlar mutlu etmeye çaltk. Zorda kalann yannda olan bir millet olduumuz için, örnek bir video olduunu düünüyorum. çok da güzel tepkiler aldk Diyarbakrdan dedi.

çOK GÜZEL TEPKLER ALDIK

çocuklarn verdii tepkiler karsnda duygulandklarn dile getiren Karaka, çocuun biri simit satyordu, çok ard. Ben para biriktirdim ve kendime bin 50 liraya ikinci el bir telefon aldm dedi. Arkadam Burak çocua tableti uzattnda aka yapyorsun dediler ve ok oldular. Hatta bir tanesi Bu çok pahal, buna gerek yok dedi. Onlarn çok mutlu olduunu düünüyorum. Diyarbakr insannn, Türk milletinin dünya çapnda örnek bir millet olduunu düünüyorum. Bunu gösteren bir deney hazrlamak istedik, bunun için Diyarbakra gittik. Diyarbakr insanlarna karnmzn aç olduunu, kalacak yerimizin olmadn söyledik. Onlar da bize yardm ettiler ve biz de onlara ödül olarak tablet bilgisayar verdik. çok güzel tepkiler aldk. çok duygulandran cümleler duyduk. Bir çocuk dedi ki, Biz be kardeiz, seni de abilikten sayarz, gel bize misafir ol. Böyle cümleler duymak insan çok mutlu ediyor. Umarm bu video da çok kiiye ular ve örnek olur. Sadece bunu Diyarbakr olarak yorumlamamak lazm, Türkiyenin her köesi ayn hogörüye sahip diye konutu

FARKLI LLERDE DE BU TARZ PROJELER YAPACAIZ

Diyarbakra giderek bu sosyal deneyi yapmaya nasl karar verdiklerini anlatan Karaka, zzettin Oral ve Fatih Oral tablet konusunda bize destek oldular. Sonra, nasl bir proje yapabiliriz diye konutuk. çocuklardan yardm istedik, yardm eden çocuklara da tablet hediye ettik. Bu ekilde ortaya çkt fikir. Nerede yapacamz konusunda ise, Diyarbakrda yapsak çok daha iyi olur diye düündük. imdi farkl illerde de bu tarz projeleri yapacaz eklinde konutu.

TÜRK HALKI BUDUR YORUMLARIYLA KARILATIK

Youtuber Burak Tutal da, Bu sefer de zzettin ve Hasan Oral sayesinde Diyarbakra giderek bir video hazrladk. Oldukça güzel tepkiler yakaladk, toplamda 5 çocua tablet dattk. Hepsi çok ard. Bazlarnn cep telefonu dahi yok. Okul döneminde uzaktan eitimlerine de devam edemiyorlar. Biz de tablet vererek belki okumalarn tevik etmi olabiliriz. Video oldukça izlendi ve sosyal medyada güzel etkileimler aldk. Kötü yorumlar varsa onlar görmedim ama ben hep pozitif yorumlarla karlatm. Diyarbakr halknn ne kadar yardmsever olduuyla ilgili, Türk halk budur gibi yorumlarla karlatm dedi.

YALARI GENç AMA YÜREKLER BÜYÜK

Diyarbakrdaki çocuklara hediye edilen tabletleri satn alan bir kebapç dükkannn iletmecisi zzettin Oral ise, Yalar genç ama yürekleri büyük. Ne diyeyim ki, gençler bu gibi eyleri uzun zamandr yapyordu. Biz ne yapabiliriz derken, oraya gidelim, onlara dokunalm, tablet datalm dedik. 5 çocua tablet verdiler ve çok güzel de oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git