Türkiye'nin korona virüsle mücadelesinde son 24 saatin özeti

Türkiye’de son 24 saatte korona virüsle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın tespitleri, AVM’lerin açılmasıyla ilgili kriterler, ticari taksilerde olması gereken temizlik kriterleri, Hollanda’dan getirilen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapımı devam eden hastaneleri incelemesi ve diğer detaylar…

Haberler 10.05.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede son 24 saatte korona virüsle ilgili olarak Salk Bakanlnn tespitleri, AVMlerin açlmasyla ilgili kriterler, ticari taksilerde olmas gereken temizlik kriterleri, Hollandadan getirilen vatandalar, Cumhurbakan Erdoann yapm devam eden hastaneleri incelemesi ve dier detaylar

Salk Bakanl, son 24 saatte 3 bin 84 kiinin daha iyilemesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananlarn saysnn 89 bin 480 olduunu açklad. Bakanlk ayrca 1546 kiiye Kovid-19 tans konulduunu, 50 kiinin hayatn kaybettiini, toplam vaka saysnn 137 bin 115, can kaybnn ise 3 bin 739 olduunu bildirdi.

Türkiyede son 24 saatte 1546 kiiye Kovid-19 tans konuldu, 50 kii hayatn kaybetti, toplam vaka says 137 bin 115, can kayb 3 bin 739, iyileen hasta says 89 bin 480 oldu.

Salk Bakanlnn internet sitesinde yer alan ve Salk Bakan Fahrettin Kocann Twitterdan paylat Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunun güncel verilerine göre, bugün 35 bin 605 test yapld, 1546 kiiye Kovid-19 tans konuldu, 50 kii hayatn kaybetti.

Toplam test says 1 milyon 334 bin 411, vaka says 137 bin 115 ve vefat says 3 bin 739 oldu. Toplam youn bakmdaki hasta says 1168, solunum cihazna bal hasta says 628 ve iyileen says 89 bin 480 olarak kaytlara geçti.

Salk Bakan Fahrettin Koca, son verilere ilikin Twitter hesabndan yapt paylamda, Toplam iyileen says 90 bine yaklat. Youn bakm desteine ihtiyaç duyanlarn saysndaki azalma devam ediyor. Yaplan test saysna göre, yeni tan konan vaka saysnda düü devam ediyor. Tedbiri elden brakmayalm. ifadelerini kulland.

CUMHURBAKANI ERDOAN, YAPIMI DEVAM EDEN HASTANELER NCELED

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kovid-19 salgnyla mücadele kapsamnda Sancaktepe, Atatürk Havaliman ve Hadmköyde yapm devam eden hastanelerde incelemelerde bulundu.

Tarabyadaki Huber Kökünden öle saatlerinde helikopterle ayrlan Erdoan, Sancaktepedeki çok Amaçl Acil Durum Hastanesine geldi. naat alannda ve hastane binasnda inceleme yapan Erdoana Salk Bakan Koca çalmalar hakknda bilgi verdi.

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra Atatürk Havaliman yerlekesine yaplan hastaneyi incelemek üzere helikopterle buradan ayrld. Atatürk Havalimannda 9 Nisanda temeli atlan Yeilköy çok Amaçl Acil Durum Hastanesi inaatndaki çalmalar da denetledi.

Erdoan, daha sonra tarihi Hadmköy Askeri Hastanesinde inas süren ve 45 günde tamamlanmas planlanan Hadmköy Dr. smail Niyazi Kurtulmu Hastanesini inceledi.

KENTLER SESSZLE BÜRÜNDÜ

çileri Bakanlnn genelgesiyle, 10 Mays saat 00.00a kadar istisnalar hariç büyükehir statüsündeki Adana, Ankara, Balkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Eskiehir, Gaziantep, stanbul, zmir, Kahramanmara, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, anlurfa, Tekirda, Trabzon, Van ile Zonguldak il snrlar içinde bulunan tüm vatandalarn sokaa çkmalar kstland.

Sokaa çkma kstlamasnn ilk gününde bu kentlerin cadde ve sokaklar sessizlie büründü. Yaya ve araç younluu en düük seviyeye indi. Kentin ilek cadde ve yollarnda tat geçii nadiren görüldü. Kstlama kapsam dnda kalanlar haricinde genelde yayaya rastlanmad.

HOLLANDADAK 302 TÜRK VATANDAI, THY UçAIYLA ANKARAYA GETRLD

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn koordinasyonu ve Dileri Bakanlnn çalmasyla balatlan tahliye operasyonu kapsamnda aralarnda 7 bebein bulunduu 302 Türk vatanda, Kovid-19 önlemleri dolaysyla Hollandadan Türkiyeye getirildi

Vatandalar tayan THY Ege uça, saat 23.05te Ankara Esenboa Havalimanna indi. Pasaport kontrolü sonrasnda yolcular, apronda bekletilen otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Gölbandaki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna gönderildi.

LETM BAKANI ALTUN, KORONAVRÜSLE MÜCADELE SÜRECN DEERLENDRD

letiim Bakan Fahrettin Altun, Twitterdan yapt paylamda koronavirüsle mücadele sürecini ve sonrasn deerlendirdi. Altun, Ekonomimize, ekonomi yönetimimize, Hazine ve Maliye Bakanmz Berat Albayraka yönelik saldrlarn arkasnda ülkemizin post-korona döneminde gerçekletirecei ekonomik ve sosyo-politik sçramay engellemek, ülkemizi yeniden 18 yl öncesinin bamllk düzenine mahkum etmek yatmaktadr. ifadelerini kulland.

Muhalefetin, demokratik siyasetin asli unsuru olduunu vurgulayan Altun, Ülke ve kamu çkarna hareket eden bir muhalefet bamzn tacdr. Ancak karmzda, Türkiye dümanlaryla i birlii yapan, terör örgütlerinden medet uman ve milletin deerleriyle kavga eden anti-demokratik bir muhalefet var. deerlendirmesinde bulundu.

TCAR TAKSLER VE TAKS DURAKLARI çN HJYEN TEDBRLER BELRLEND

Salk Bakanl, Kovid-19a kar alnan önlemler kapsamnda, ticari taksiler ve taksi duraklar için hijyen tedbirlerini belirledi. Buna göre, ticari taksi duraklarnda Kovid-19 hakknda bilgilendirme yaplacak, duraklara el ykama, maske takma kurallar konusunda afiler aslacak.

Her müteriden sonra kap kollar, telsiz, cam açma dümesi, emniyet kemeri tokalar dezenfekte edilecek.Taksilere ayn anda üç kiiden fazla müteri kabul edilmeyecek, tüm müteriler tbbi/bez maske takacak ve yolculuk boyunca çkarmayacak.

Gün içerisinde araca binen her müterinin kullanmna yetecek ölçüde alkol bazl el antiseptii veya yüzde 70lik alkol içeren kolonya bulundurulacak, bunlar taksiye bindii anda oför tarafndan müteriye ikram edilecek.

SALIK BAKANLII AVMLER çN HJYEN TEDBRLERN BELRLED

Salk Bakanl Kovid- 19 tedbirleri kapsamnda alveri merkezlerine (AVM) ilikin hijyen tedbirlerini belirledi. Buna göre, AVM giri ve çklarnda u tedbirler alnacak:

-Giri ve çklar kiilerin birbirleriyle temasn engelleyecek ekilde düzenlenecek ve zeminde tek yönlü gidi-geli iaretleri konulacak.

- AVMde olabildiince fazla sayda giri kaps açlacak.

- Alveri merkezindeki kii says her 10 metrekareye bir kii olacak ekilde snrlandrlacak.

- AVMden çkan kii says kadar kiinin giriine izin verilecek.

- AVMye girite tbbi/bez maske taklacak ve maskesi olmayanlar içeri alnmayacak.

- Girite ate ölçümü yaplacak. Atei 38 dereceden yüksek olanlar içeri alnmayp, salk kuruluuna gitmesi istenecek.

- AVM giri ve çklarnda sosyal mesafe kurallarna uyulacak, kiiler srayla içeriye alnacak, srada durulmas gereken alanlar, aralarnda en az 1 metre mesafe olacak ekilde yer iaretleriyle belirlenecek.

- Müteriler anonslar ya da videolarla Kovid-19 kapsamnda AVMde uyulmas gereken kurallar konusunda bilgilendirilecek. Bu anonslarda AVM ziyaretinin 3 saatten uzun olmamas ve grup halinde dolalmamas istenecek.

- Yemek katndaki her türlü masa ve sandalyenin kullanlmas engellenecek.

Ana Sayfaya Git