Türkiye'ye 3 yıl önce döndü, 41 yıl sonra oy kullandı

KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, yapılan yasal düzenlemelerle hakkındaki davaların düşmesinin ardından 3 yıl önce döndüğü Türkiye'de, 41 yıl aradan sonra oy kullandı. Tek, en son 1977 yılında Diyarbakır'da cezaevindeyken belediye başkanlığı için oy kullandığını söyledi.

Haberler 25.06.2018 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakknda açlan dava nedeniyle yurt dna çkan ve yaplan yasal düzenlemeler ile davalar düünce 35 yl aradan sonra 2015 ylnda Türkiyeye dönen Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Bakan Mesut Tek, memleketi Elazda oyunu kulland.

100üncü Yl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oy kullanan Tek, Artk yurt dnda kalmam gerektirecek artlar kalmad için 2015 ylnda Türkiyeye döndüm. çünkü, Türkiyede demokratiklemeye yönelik önemli admlar atlyordu. Bu nedenle geri döndüm diye konutu.

41 YIL SONRA OY KULLANDI

41 yl aradan sonra oy kulland belirten Mesut Tek, En son 1977 ylnda Diyarbakrda belediye bakanl seçimlerinde cezaevindeyken oy kullanmtm. Ondan sonra ilk defa kullanyorum. Seçimlere katlp iradeyi beyan etmek demokrasinin önemli süreçlerinden biridir. Ama, bu süreci ne abartmak gerekir, ne de küçümsemek. Elbette Türkiyenin çok önemli sorunlar var. Bu önemli sorunlarndan birisi demokratikleme sorunu. Bir dieri ise Kürt sorunudur. Bu sorunun çözümü için siyasi süreçler çok önemlidir. Siyasi süreçleri sadece seçimlere balamak ve oy vermek doru deildir. Bunlardan daha geni bir anlam ifade eder. Demokrasi anlam daha geni anlamldr. Bu nedenle ben de bugün gelerek oyumu kullandm.

Ana Sayfaya Git