Türkiye'ye büyük zarar verdi

SABANCI Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Diyarbakır'da yaptığı konuşmasında, "Sur'da yaşananları içimiz cız ederek seyrettik, yaşadık. Yaşananlar hepimizi sarstı. Çatışmalar nedeniyle Türkiye insanı çok büyük acılar çekti, büyük zararlar gördü" dedi.

Haberler 03.03.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Karacada Kalknma Ajans ve Sabanc Üniversitesinin ortak hazrladklar, Diyarbakr Surda Yaanan Olaylarn Kent Ekonomisine Etkilerinin Analizi Projesi saha çalmas tamamland. Saha çalmasnda elde edilen veriler, Diyarbakrdaki bir otelde düzenlenen basn toplantsyla kamuoyuna açkland.

Toplantnn açl konumasn yapan TSO Bakan Ahmet Sayar, yaptklar çalmann Sur lçesinde yaananlarn kent ekonosini nasl etkilediini tespit etmeye yönelik olduunu belirterek öyle dedi:

Umutlarn art, sosyal ve ekonomik yaamn daha da ön plana çkt çözüm sürecinin bozulmasndan sonra 2015 ylnda bayalan, Sur ilçemizin de yer ald baz ilçelerde çatmalar yaand. Saha çalmas kapsamnda odamza kaytl Sur ilçemizde 293, Diyarbakr genelinde 709 iletme ve Surda çalan 207 kii ile bire bir görümeler yapld.

çÖZÜM SÜRECN BTMES TÜRKYEYE BÜYÜK ZARARLAR VERD

Sayarn ardndan konuan Sabanc Üniversitesi Uluslararas likiler Bölümü Öretim Üyesi ve stanbul Politikalar Merkezi Bakan Prof. Dr. Fuat Keyman, çözüm sürecinin bozulmasnn Türkiyeye büyük zararlar verdiini anlatt. çözüm sürecinde, akil insan heyetinde yer aldn hatrlatan Prof. Dr. Keyman öyle konutu:

ahsm olarak, çözüm sürecinde Ege bölgesinde Akil insan olarak çalmtm. Uzun zamandr Güneydou bölgesinde Kürt sorunu temelinde çalmalarda bulunuyorum. çözüm sürecinde umutlarmz çok artmt. Fakat çözüm sürecinin sekteye uramas, daha sonra çatma ortam, bu çatma ortam içinde Türkiyede yaanan olaylar, özellikle Suriyede yaanan olaylar, bata bölge halk olmak üzere Türkiyeye büyük zararlar verdi.

KÜRT VATANDALARIN MESAJI

Saha çalmalarnn Surda neden yapld konusuna da açklk getiren Prof. Dr. Keyman, sözlerini öyle sürdürdü: Bu çalmay Surda yapmaya karar verdik. Sur, corafi ve kültürel olarak çok önemli bir simge. Surda yaananlar içimiz cz ederek seyrettik, yaadk. Yaananlar hepimizi sarst. çatmalar nedeniyle Türkiye insan çok büyük aclar çekti, büyük zararlar gördü. Fakat bölgedeki Kürt vatandalarmz çözüm sürecine evet diyerek, hendek ve ehir savalarna hayr diyerek, ve çok önemli olarak 15 Temmuz darbesine çok net hayr diyerek, çok önemli mesaj verdiler.

BASIN TOPLANTISI SIRASINDA DEPREM

Öte yandan. Keymann konumas srasnda merkez üssü Adyamann Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüünde meydana gelen deprem bölge illerinde olduu gibi Diyarbakrda da hissedildi. Keyman, konumasnda Deprem oluyor deil mi, çok iddetli bir deprem oldu diyerek tedirginliini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git