Türkiye'ye ''sığınmacı'' gibi gelen terörist yakalandı

PKK/PYD'nin Suriye'deki barınma alanlarından kaçıp, Türkiye'ye kaçakçıların desteğiyle gizlice 'sığınmacı' gibi gelen Basil el Alevi, Diyarbakır'da yakalandı.

Haberler 19.08.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Haseke kentinde oturan Basil el Alevi, bir süre önce PKK/PYDli teröristler tarafndan kaçrlarak, Kobaniye getirildi. Burada terör örgütünün barnma alanlarnda DEAa kar savaan el Alevi, daha sonra ellerinden kaçma giriiminde bulundu. Bölgedeki kaçakçlardan yardm alan el Alevi, mülteci gibi Türkiyeye szd.

SIGINMACI GB GELM

Bir süredir Diyarbakrn Bismil ilçesinde yaamn sürdüren teröristle ilgili yaplan istihbari çalma sonucu terör örgütü YPGnin Kobanideki barnma alanlarnda, elinde kalanikof ile nöbet tutarken çekilen fotoraflar ortaya çkt. stihbarat birimleri, elde ettikleri fotorafn ardndan polis ekipleriyle iletiime geçti. Bu kapsamda hareke geçen ekipler, Bismilde düzenledikleri operasyonla Basil el Aleviyi gözaltna ald. Emniyetteki sorgusunun ardndan adliye sevk edilen el Alevi, çkarld mahkemece tutukland. Basil el Aleviye 15 yl hapis cezas verildi.

HAZIRLANAN DDANAME

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, terörist el AIevinin ifadeleri ortaya çkt. Basil el Alevi, ifadesinde, terör örgütü DEAa kar savamak için YPGli teröristlerce alkoyulduunu belirterek, Suriye Hasekede yayordum. Suriye polisi kimliim olmad için beni yakalad. Ellerinden kaçp amcamn evine sndm. YPGliler gelip beni buradan alp cezaevine koydular. Buradan da firar edip evime döndüm. Tarlada çalrken ikinci kez beni alkoydular. Gözlerimi baladktan sonra Rakkada bir eve götürüldüm. DEAa kar savamak için zorla adam topluyorlard. Örgüt mevzilerinde nöbet tuttum. Ama bir yolunu bulup kaçtktan sonra kaçakçlarn da yardmyla Mardinden Türkiyeye giri yaptm. Bismile gelip inaat ilerinde çalmaya baladm dedi.

Ana Sayfaya Git