TURKOVAC aşısının delta varyantına karşı etkisi araştırılıyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitelerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen TURKOVAC aşısına ilişkin, "Yaptığımız bir çalışmada İngiliz varyantına karşı aşımızın yüzde 100 etkili olduğunu gösterdik. Delta varyantı ile ilgili de çalışmalara başladık. İnşallah onda da iyi bir sonuç alırız diye ümit ediyoruz." dedi.

Haberler 14.08.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ERÜ tarafndan Yükseköretim Kurumlar Snavn (YKS) kazanan örencilere yönelik Erciyes Kültür Merkezinde düzenlenen Tantm Günleri programnda bir konuma yapan çal, TURKOVAC asnn Faz-3 çalmalarnn üç merkezde devam ettiini söyledi.

çal, Salk Bakanl ile a konusunda sürekli istiare halinde olduklarn belirterek, Yaknda 30 merkezde Faz-3 çalmalar hzlanacak. Bunlardan biri de Erciyes Üniversitesi. Ksa süre sonra Erciyes Üniversitesi de Faz-3 çalmas yapan merkezlerden birisi olacak. Biz bununla gurur duyuyoruz. diye konutu.

TURKOVAC asna gönüllü olmak için kendilerini çok sayda kiinin aradn ifade eden çal, unlar kaydetti:

Baz gönüllerimiz bizi aryor, Biz TURKOVAC asn bekliyoruz, milli amz olacaz. diyorlar. Biz de onlara Kayseri balamnda, 20-30 gün bekleyin, inallah çkacak. eklinde ifade ediyoruz. Ama bu arada onlarn da a olmasn istiyoruz çünkü bizi pandemiden kurtaracak tek ey a. Ksa zaman içinde Faz-3 çalmasnn yapld merkez says artacak. Belki birkaç tane yurtd merkez de bu iin içine girecek. Ksa zaman içinde sonuçlanacan inanyorum.

Ayla ilgili baz ek çalmalar da yaptklarn aktaran çal,Yaptmz bir çalmada ngiliz varyantna kar amzn yüzde 100 etkili olduunu gösterdik. Delta varyant ile ilgili de çalmalara baladk. nallah onda da iyi bir sonuç alrz diye ümit ediyoruz. Bunlar sonuçlandktan sonra kamuoyuna duyuracaz. Ekiplerimiz hzl bir ekilde çalyor, inallah en ksa zamanda yerli amz acil kullanma girer.

ERÜ hakknda da bilgiler veren çal, daha sonra örencilerin sorularn yantlad.

Programn ardndan örenciler eitim görmek istedikleri fakültelere otobüslerle götürülerek gezdirildi.

Ana Sayfaya Git