Tutuklanan iş adamı "Gülen" ve "Öksüz"le bağlarını anlattı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Turgutlu'da tutuklanan 8 iş adamından Mustafa Said Türk'ün, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, FETÖ elebaşıyla akrabalıkları, oğlunun Gülen'den özel ders aldığı, örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu bildirilen Öksüz'le bağı ve oğullarından birinin darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçışı ile ilgili bilgiler aktardığı ortaya çıktı.

Haberler 20.09.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Turgutluda tutuklanan 8 iş adamından Mustafa Said Türk, mahkemedeki ifadesinde, 10 yıldır ABDde yaşayan oğlu Cemal Türkün örgütün elebaşı Fetullah Gülenden özel ders aldığını, aynı zamanda örgütün hava kuvvetleri imamı olduğu bildirilen Adil Öksüzün kayınbiraderi olduğunu söyledi.

Türk, 1 Eylülde çıkarıldığı Turgutlu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadesinde, 4 oğlunun bulunduğunu belirterek, çocuklarından endüstri mühendisi Mehmet Türkün İstanbulda ticaretle uğraştığını, bir oğlunun Turgutluda kendisine tarım işlerinde yardım ettiğini, ikisinin ise yurt dışında olduğunu belirtti.

Oğullarından öğretmen olan Cemal Türk ve eşinin daha önce Gülenin okullarında çalıştığını, 10 yıldır da ABDde yaşadıklarını aktaran Mustafa Said Türk, profesör doktor olan oğlu Süleyman Türkün ise FETÖ ile bağlantısının bulunduğunu, 15 Temmuz gecesi ailesiyle yurt dışına gittiğini öğrendiğini anlattı.

OĞLUM CEMAL, GÜLENDEN ÖZEL DERS ALMIŞTIR

Fetullah Gülenin ablasının kızının, oğlu Mehmet Türkle evli olduğunu ve akrabalıklarının bulunduğunu belirten Türk, İstanbuldaki oğlunun nikahına Gülenin katıldığını, burada birlikte fotoğraf çektirdiklerini aktararak, yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:

Oğlum Mehmetin eşine Bahdenur diyoruz, Gülenin ablasının adı Nurhayat diye biliyoruz ancak gerçek isimlerini bilmiyorum. Cemal (oğlu), Fetullah Gülenin ilahiyat talebesidir, Gülenden özel ders almıştır. Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Adil Öksüz, Cemalin kayınbiraderidir.

Süleyman Sargın bir gün beni İstanbula davet etti, Irmak TVde bir programa katıldım, hatıralarımı anlattım. Nurettin Veren televizyonlarda oğlum Cemalin mollaların başı olduğunu, Gülen hakkında her türlü beyanda bulunabileceklerini söylüyor, iftira ediyor.

Darbeyi yapanların Allah belasını versin, yapanların da yaptıranların da belasını versin. diyen Türk, Darbe girişimi tiyatro değildir, onu da televizyonda duydum, Irmak TVde duydum, Fetullah Gülenin Irmak TVde ağzından duydum. ifadesini kullandı.

ÖRGÜTLE BİR BAĞIM YOK

Zaman gazetesine, Sızıntı ve Aksiyon dergilerine kapanıncaya kadar aboneliğinin sürdüğünü, kayyum atanmadan önce Bank Asyada hesabının bulunduğunu dile getiren Mustafa Said Türk, örgütle bağının bulunmadığını öne sürdü.

Türk, evinde ele geçirilen Fetullah Gülenin kasetleriyle ilgili ise bunlardan haberinin olmadığını, kasetçalarının bulunmadığını iddia ederek, çocuklarının eve bırakmış olabileceğini anlattı.

FETÖnün darbe girişimi sonrası Turgutlu Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Mustafa Said Türk ile Fatih Alakuş, Mehmet Gümüş, Fatih Hızal, Haluk Acar, Ali Saçalan, Necmi Doğramacı ve Ziya çakar gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Mustafa Said Türkün Fetullah Gülenin yeğeniyle evli olan oğlu Mehmet Türk de önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanından Fransaya gitmek isterken yakalanmış ve Turgutluya getirilmişti.

Ana Sayfaya Git