Tutuklu ailelere müdahale!

Cezaevlerinde açlık grevi yapanların ailelerinin Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak istemesine polis müdahale etti. 5'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Haberler 06.05.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalan için cezaevinde açlk grevine giren tutukularn aileleri, oturma eylemiyle destek vermek isteyince polis müdahale etti. 5i kadn 7 kii gözaltna alnd. Önceki gün KESK tarafndan protesto edilmek istenince, 27 kii gözaltna alnmt.

Merkez Balar ilçesi Kouyolu Park, olas eylemlere kar sabah saatlerinde polis bariyerleriyle girilere kapatld. Ölen saatlerinde, cezaevlerinde açlk grevinde bulunan tutuklularn aileleri olduklarn belirten bir grup kadn, açklama ve oturma eylemi yapmak istedi. Eyleme, Diyarbakr Valiliinin yasak karar nedeniyle çevrede güvenlim önlemleri alan polis ekiplerince, izin verilmedi. Eylem yapmak isteyen kadnlardan 5i ve açklamaya destek vermek isteyen 2 kii çkan arbade üzerine gözaltna alnd.

Gözaltna alnma sonras ikinci bir grup Kouyolu parknda ayn gerekçelerle yeniden eylem yapmak istedi. Daha sonra kadnlara destek için gelen Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoullar ile emniyet yetkilileri arasnda yaplan görüme sonucu, kadnlar polis çemberinde yaptklar yarm saatlik oturma eyleminin ardndan eylemlerine son verdi. Parktan çkarlan kadnlar, Tutuklu Aileleriyle Yardmlama Dernei (TUAY-DER) binas önüne giderek, burada oturma eylemlerini sürdürdü. Ardndan da sessiz bir ekilde dald.

26 KESKli serbest brakld

Öte yandan önceki gün merkez Yeniehir Ofis semtinde AZC Plaza önünde izinsiz gösteri yapan Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK)na bal sendikalarn üyelerinden gözaltna alnan 26 kii serbest brakld. Gözaltna alnan KESKliler, emniyetteki ifadelerinin ardndan gece saatlerinde serbest brakld.

Ana Sayfaya Git