Tutuklu annelerinden sloganlı, düdüklü yürüyüş

Diyarbakır’da yürüyüş yapan tutuklu anneleri, attıkları sloganlar, çaldıkları düdükler ve söyledikleri şarkılarla açlık grevleri ve ölüm orucuna dikkat çekti.

Haberler 21.05.2019 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu yaknlar ve annelerin, cezaevlerinde süren açlk grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için merkez Balar ilçesindeki Kouyolu Park ve civarnda yaptklar oturma eylemi 20nci gününü geride brakt. 14 gündür bariyerlerle kapatlan parkn karsnda bulunan eski Un Fabrikas önünde tüm yasaklara ramen bir araya gelen tutuklu annelerine dün de Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr milletvekilleri Semra Güzel ve Musa Farisoullar destek verdi. Oturma eylemini gerçekletiren anneler, attklar sloganlar, çaldklar düdükler ve söyledikleri arklarla seslerini duyurmaya çalt.

POLS ABLUKASINDA YÜRÜYÜ

Oturma eyleminin ardndan tutuklu anneleri, polis koridorunda Sunay Caddesi üzerinden TUAY-DER binasna doru yürüyüe geçti. Anneler, yürüyü srasnda slogan atarak, düdük çald, alk tuttu. Yürüyüte polis sk sk, atlan sloganlarn yürüyüü, izinsiz yürüyüe dönütürdüünü ve müdahale edecei uyarsnda bulunurkan, ancak müdahale etmedi.

KORKMUYORUZ

Yürüyüten sonra TUAY-DER binas önünde toplanan anneler, basn açklamas yapt. Tutuklu annesi Zehra ahin, Ruhumuz bedenimizde olduu sürece çocuklarmzn arkasnda olacaz. Avrupa dahil tüm dünya gözünü kulan kapatm. Açn artk gözünüzü kulanz. çocuklarmz açlktan ölüyor, yemek nedir unutmu. Boazmzdan bir ey geçmiyor. Gençlerimizin bedeni eriyor ama ne çocuklarmz biter ne biz biteceiz. Artk yeter. Erdoann çocuklar deil 6-7 ay, sadece 1 ay aç kalsn. Bakalm Erdoan dayanabiliyor mu? Yürei yanmayacak m? Ama vicdan yok onda. Elini vicdanna koysun, yazktr yeter artk eklinde konutu.

Yaplan konumann ardndan eylem alk ve sloganlarla son buldu.

Ana Sayfaya Git