Üç aylar Pazartesi başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Neşet Bodur, "Üç aylar, bizim hayatımızda bir mektebe dönüşüyor. Kur'an-ı Kerim ve meali daha çok okunuyor. İlmihaller tekrarlanıyor." dedi.

Haberler 17.03.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl rat Hizmetleri Daire Bakan Neet Bodur, Üç aylar, bizim hayatmzda bir mektebe dönüüyor. Kuran- Kerim ve meali daha çok okunuyor. lmihaller tekrarlanyor. dedi.

Ramazan aynn da içinde bulunduu üç aylar, 19 Mart Pazartesi günü balayacak. recep aynn cumaya balanan ilk perembe akam olan 22 Martta da Regaip Kandili idrak edilecek.

Konuya ilikin AA muhabirine bilgi veren rat Hizmetleri Daire Bakan Neet Bodur, üç aylarn mana mevsimi olduunun altn çizdi.

Allahn, kullarn hatalarndan uzaklamas ve yeni hamleler yapmas için baz aylar ve geceleri mübarek kldn kaydeden Bodur, üç aylarda rahmet dalgalarnn arttn, manevi huzur ve sükunetin kalpleri doldurduunu ifade etti.

Bodur, Müslümanlarca recep, aban ve ramazan aylarnn mukaddes kabul edildiini anlatarak, Hazreti Peygamberin Recep Allahn, aban benim, ramazan da ümmetimin aydr buyurduunu söyledi.

Hazreti Peygamberin recep ay geldiinde Ya Rab, recep ve aban ayn bizim için bereketli kl, mübarek eyle ve bizi ramazan ayna ulatr. diye dua ettiini belirten Bodur, Recep aynda Allahn af ve mafireti çok. aban aynda, Hazreti Peygambere umumi efaat hakknn verildii Beraat gecesi yer alyor. Yine ramazan aynda ümmetin balanmasna sebep olan oruç gibi bir ibadet var. diye konutu.

Üç aylar diye bir tanm yok

Bodur, Kuran- Kerimde ve Hz. Peygamberin hadislerinde üç aylar diye bir tanmn olmadn fakat Hazreti Peygamber hayatnda recep, aban ve ramazan aylarnn deerini belirten ifadelerin bulunduunu vurgulad.

Sonraki dönemlerde üç aylarn önemli bir yer edindiini belirten Bodur, Aslnda Regaip Kandili ve dier geceler, bayramn geliini bizlere haber veriyor. dedi.

Camilerde özel programlar yaplacak

Diyanet leri Bakanlnca üç aylar boyunca camilerde özel programlarn yaplacan bildiren Bodur, öyle devam etti:

Üç aylar bizim hayatmzda bir mektebe dönüüyor. Kuran- Kerim ve meali daha çok okunuyor. lmihaller tekrarlanyor. Üç aylar, yenilenme, kendimize çeki düzen verme, günahlarmz, hatalarmz varsa onlardan tövbe etme, komuyu, yallar fakirleri, kimsesizleri gözettiimiz bir mevsim oluyor bizim için.

Ana Sayfaya Git