Üç büyükşehir belediyesine görevlendirmelere destek

Sakarya ve Karabük'teki şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması kararına destek verdi

Haberler 21.08.2019 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakarya ve Karabükteki ehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, çileri Bakanlnca Diyarbakr, Mardin ve Van büyükehir belediye bakanlarnn görevden uzaklatrlmas kararn destekledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, ehit Dul ve Yetimler Dernei Sakarya ube Bakan Mustafa çolak, AA muhabirine yapt açklamada, karardan büyük memnuniyet duyduklarn söyledi.

Belediye bakanlarnn teröre destek vermesinin kendilerini incittiini vurgulayan çolak, Bu belediyelerde çalan ehit ailesi ve gazilerin iten atldn çok önceden duyduk. Bununla ilgili devletimizin bir adm atmasn bekliyorduk. Bize göre bu geç kalnm bir ey çünkü bu belediyelerin yllardan beri PKKya maddi ve manevi destek verdiini biliyoruz. nallah ötekilerinin de devam gelir. Teröre kim destek veriyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinden ekmek yememesi, hiçbir kamu kurumunda görev alamamas lazm. diye konutu.

çolak, ehit ailelerinin de karara çok sevindiini belirterek, unlar kaydetti:

Devam gelirse hepten rahatlayacaklar çünkü bu terör belasndan bir an evvel kurtulmamz gerekiyor. Demokratik seçimle gelsen dahi bu, terörü destekleyecein anlamna gelmez. Devletin hangi kurumunda olursa olsun, ister bakan ister yönetici ister içi olsun, devletin ekmeini yiyip ihanetlik yapyorsa devletin bunlar görevlerinden uzaklatrmas lazm. ehit aileleri ve gaziler olarak bunu talep ediyoruz.

Teröre destek veren partiler dnda tüm siyasi hareketlere eit mesafede olduklarn vurgulayan çolak, CHPnin konuya ilikin açklamalarnn kendilerini üzdüünü dile getirdi.

TERÖRE DESTEK VEREN BÜTÜN OLUUMLARI KINIYORUZ

Türkiye Muharip Gazileri Dernei Sakarya ube Bakan Erol Demir de karar desteklediklerini söyledi.

Teröre destek veren siyasi partileri her zaman knadklarn belirten Demir, Orada ehit ve gazi yaknlarn biliyorsunuz iten de attlar. Hükümetimizin, devletimizin yanndayz. Onlar ne karar alrsa sayg duyuyor, destekliyoruz. Teröre destek veren bütün oluumlar knyoruz. ifadelerini kulland.

TERÖRE BULAANLAR CEZALARINI çEKMEL

Türkiye Muharip Gazileri Dernei Karabük ube Bakan Sebahattin çorbac da teröre bulaanlarn cezalarn çekmelerini istediklerini dile getirdi.

Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye bakanlarnn görevden uzaklatrlmas kararna destek verdiklerini anlatan çorbac, Hem devletin bir kurumunda görev yapacaksn hem de bu ülkenin yllardr mücadele ettii terör örgütlerine destek vereceksin. Bunu kim kabul edebilir? Biz de asla kabul edemeyiz. Bizler gaziyiz, bizler Diyarbakrl hemehrilerimizle omuz omuza bu ülke için mücadele verdik, ehit, gazi olduk birlikte. ehit yaknlar ve gazilerin iten çkarlmasna varncaya kadar cesaret edebilen kim varsa bu devlet cezasn verir. Bizler bouna m ehit olduk, gazi olduk? Asla bu tür yaplanmalara müsaade etmeyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gazi ehit Dul ve Yetimleri Dernei Karabük ube Bakan Sabri Özer ise sadece belediyelerde deil, teröre destek veren bütün kurumlarda kim olursa olsun görevden alnmas ve cezalarnn verilmesi gerektiini ifade etti.

Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye bakanlarnn görevden uzaklatrlmasnn yerinde bir karar olduunu vurgulayan Özer, devletin büyük olduunu ve kimsenin ona oyun oynayamayacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git