Uca serbest

Gözaltına alınan HDP'li Uca, ifadesinin ardından serbest kaldı.

Haberler 26.04.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknaz Uca hakknda çeitli tarihlerde katld 6 ayr basn açklamas, yürüyü ve yapt konuma nedeniyle Terör örgütü üyelii suçundan 15 yla kadar hapis istemiyle açlan davann durumasna devam edildi. Bir önceki celse hakknda zorla getirilme karar çkarlan HDP Milletvekili Feleknas Uca, dün ölen saatlerinde evinin önünde gözaltna alnarak, Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann durumasna getirildi.

KÜRTçE SAVUNMA YAPTI

Durumada Kürtçe savunma yapan Uca, halkn iradesi il 7 Hazran ve 1 Kasm seçimlerinde milletvekili seçildiini belirterek, Hayatm boyunca yllarca bu halkn özgürlüü, bar, kardelik ve demokrasi için mücadele ettim. Yarglanmam hukuksuzdur ve kabul etmiyorum. Yaptm konumalar nedeniyle yarglanyorum. Avrupa Parlamentosunda 10 yl parlamenterlik yaptm. Her zaman demokrasi ve bar için mücadele ettim. Bugün Türkiyede örgüt üyelii suçundan yarglanyorum. Hayatmda hiç elime silah almadm. Silah ruhsat bile almadm. Benim mücadelem demokrasi ve bar içindir. Her zaman Kürt sorununun bar içinde çözülmesini istedim. Türk ve Kürtlerin kardelii için demokrasi mücadelesi verdim. Dokunlmazlm hukuksuz ekilde kaldrld. E Bakanlarmz, milletvekillerimiz ve binlerce parti üyemiz tutuklanmasna ramen, bar, demokrasi ve kardelik için mücadele ediyoruz. Tüm iddialar reddediyorum. Bir suç ilemedim. Sadece fikirlerimi söyledim. Bu yarglamann durdurulmasn istiyorum dedi.

Avukat savunmalarnn ardndan ara kararlarn açklayan mahkeme, eksiklerin giderilmesi için durumann ileri bir tarihe ertelenmesine hükmetti. HDPli Feleknas Uca ise ifadesinin ardndan serbest kald.

Ana Sayfaya Git