Uçakla cenaze taşıma bedava!

Diyarbakır Belediyesi ile THY arasında, Diyarbakır'dan "vefat eden" kişilerin cenazesi, THY'nin sefer düzenlediği her yıla bedelini belediye ödeyecek şekilde "ücretsiz" taşınacak.

Haberler 26.03.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Büyükehir Belediyesi ile Türk Hava Yollar (THY) arasnda imzalanan sözleme ile Diyarbakrdan vefat eden kiilerin cenazesi, THYnin sefer düzenledii her ile tanacak ve ücretini belediye ödeyecek. Büyükehir Salk Daire Bakan Faysal Hatipolu, önümüzdeki yl da baka illerden Diyarbakra gelecek cenazeler için de ayn uygulamay hayata geçireceklerini söyledi.

CENAZE BEDAVA TAINACAK

Büyükehir Belediyesi, kentte hayatn kaybeden ve yaknlar tarafndan baka ile götürülecek cenazeler için THY ile sözleme imzalad. Sözlemeye göre, Diyarbakrdan THYnin sefer yapt bütün illere gidecek olan cenazenin tama ücretini belediye ödeyecek. Büyükehir Belediyesi Salk Daire Bakan Faysal Hatipolu, sözlemeyle ilgili olarak, Bu sözleme, THY ulamnn olduu bütün iller için geçerlidir. Ayrca vefat edenlerin bir yaknna da THY yüzde 20 net indirim uygulayayacaktr dedi.

Salk Daire Bakan Hatipolu, sözlemenin Diyarbakrdan baka illere gidecek cenazeleri kapsadn, önümüzdeki yldan itibaren baka illerden gelecek cenazeler için de ayn uygulamaya hayata geçireceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git