Uca'yla resim!

Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 91 sanıklı dava dosyasında, 3 farklı terör soruşturmasından aranan Erol D. ile HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca'nın yan yana çekilmiş fotoğrafları yer aldı

Haberler 26.01.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte PKK/KCKya yönelik 91 sankl dava dosyasnda, 3 farkl terör soruturmasndan aranan Erol D. ile HDP Batman Milletvekili Feleknas Ucann yan yana çekilmi fotoraflarna yer verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca PKK/KCKnn kent merkezindeki yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, HDP ve DBP yöneticileri ile görevden uzaklatrlan 2 CHP ilçe belediye meclis üyesinin de yer ald 91 sankl davann iddianamesinde firari sank Erol Dye ilikin bilgiler yer ald.

ddianamede, HDPnin Gaziantepteki gençlik meclisinin ilan edilmesi sürecinde, HDP il yönetimi ile gençler arasnda sorunlarn yaand, bu kapsamda önce örgüt mensubu olduu iddia edilen 2 kiinin kente gelip rapor hazrlad belirtilerek, unlar kaydedildi:

Erol D. ilimize M.Ö. (firari) ve H.Eden sonra gelen 3üncü, kadro örgüt mensubudur. Geli nedeni gençlik yaplanmasnn örgütlenmesini salamak ve gençlik meclisini ilan etmektir. Geli nedeni, kendisinden önce gelen M.Ö. ve H.Enin yazdklar rapor olduu deerlendirilmektedir. Yazlan rapor içeriine ulalamamtr ancak muhtemelen gençlik yaplanmasnn örgütlenmesi için kadroya ihtiyaç olduunu yazmlardr ki yaklak 15-20 gün sonra ilimize gençlik yaplanmas için Erol D. gelmitir.

UCA LE çEKLEN RESM

Kadro ifadesinin PKK/KCK silahl terör örgütüne bal olarak sorumlu düzeyde faaliyet yürüten örgüt mensuplar için kullanld belirtilen iddianamede, Erol Dnin de kadro örgüt mensubu olduu iddia edildi.

Erol Dnin HDP il binasnda toplantlar düzenledii ve soruturma sürecinde fiziki takip kapsamnda sann binaya giri görüntülerin bulunduu dava dosyasnda, sann, dier sanklar olan parti yöneticileri ile telefon görümelerine ilikin TAPE kaytlar da yer ald.

Diyarbakr, Batman ve Gaziantepteki soruturmalar kapsamnda silahl terör örgütüne üye olmak, silahl terör örgütü propagandas yapmak gibi suçlardan hakknda yakalama kararlar bulunan firari sank Erol Dnin Austos 2019daki bir etkinlik srasnda HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ile yan yana çekilmi fotoraflar da dava dosyasnda yer ald.

YENDEN YAPILANMA SÜREC

Gaziantepte 14 Kasm 2019da terör örgütü PKK/KCKnn sözde kent meclisi, gençlik hareketi, cezaevi, kadn ve siyasi alan yaplanmalarna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, aralarnda HDP Gaziantep l Bakan Müslüm Klç ve DBP l Bakan Abdullah ncenin de bulunduu 54 üpheli gözaltna alnm, devam eden soruturmalarda 61 sank hakknda toplam 3 bin 252 sayfadan oluan iddianame hazrlanmt.

Soruturmann devamnda 14 Temmuzda düzenlenen ikinci operasyon kapsamnda da aralarnda HDP ve DBP yöneticilerinin yan sra görevden uzaklatrlan 2 CHPli meclis üyesinin yer ald 18 üpheli tutuklanm, 30 sank hakknda toplam 1393 sayfadan oluan iddianame mahkemece kabul edilmiti.

Ana Sayfaya Git