Uçbey vurdu

"UÇBEY"in ilk kez kullanıldığı operasyonda gri listedeki terörist vuruldu

Haberler 27.10.2021 - 13:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesi krsalnda 23 Ekimde etkisiz hale getirilen 2 terörist, Emniyet Genel Müdürlüünce üretilen ve ilk defa sahada kullanlan UçBEY isimli yerli ve milli VTOL HA ile kara unsurlarna anlk havadan görüntü aktarm sonras etkisiz hale getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüü stihbarat Bakanl koordinesinde, Polis Özel Harekat ve Havaclk Daire Bakanlklar ile Mardin stihbarat ve Özel Harekat ube Müdürlüklerince, Artuklu krsalnda, 2 PKK/KCK terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii operasyonun detaylar ortaya çkt.

Alnan bilgiye göre, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride bulunan Ruken kod adl Songül Özgün olduu da belirlenen operasyon, bir ilke de sahne oldu. Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan üretilen UçBEY isimli yerli ve milli VTOL HA, bölgede ilk kez bu operasyon srasnda kullanld.

Kara unsurlarna anlk havadan görüntü aktarm yapan UçBEY sayesinde, anlk görüntüleri alan özel harekat unsurlar, çatmaya girdikleri teröristleri etkisiz hale getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan üretilen ve ilk defa sahada kullanlan UçBEYin, bulunduu alandan dikey kalk yapt, yatay uçu yapma özellii sayesinde her türlü arazide rahat hareket etme avantaj salad örenildi.

TERÖRSTN SABOTAJ EYLEMLER çN GÖREVLENDRLD TESPT EDLD

Bu arada, gri listede aranan Özgünün, terör örgütünün sözde özel kuvvetler yaplanmasnda faaliyet yürüttüü, metropollerde silahl ve bombal eylem araynda olduu belirtildi.

Mardin Ömerli lçesi Beikkaya Jandarma Karakol Komutanlna 20 Ekim 2016da yaplan ve bir geçici köy korucusunun ehit olduu saldrya katld da belirlenen örgüt mensubunun, sabotaj eylemleri için görevlendirildii, yurt içinde yaplan ve yaplacak eylemlerin planlanmasnda yardmc olduu da tespit edildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerle, bir AK-47 Piyade Tüfei, üç AK-47 Piyade tüfei arjörü, bu silaha ait 112 mermi, bir tablet, bir tulu cep telefonu, bir fotoraf makinesi, 100 adet 9 mm tabanca mermisi, çok sayda elektrikli ve elektronik malzeme, tbbi malzeme, yabanc dilde yazlarn yer ald not kad ve temizlik malzemeleri ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git