Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha Mardin'de

Büyükelçi Andrii Sybiha: "Ülkeler arası siyasi diyaloğumuz çok üst seviyede, herhangi bir sorun olmadan gelişmeler devam ediyor. Bu diyaloğumuzda elde ettiğimiz başarıları somut ekonomik projelere dönüştürme zamanı geldi" "Sadece devletlerimiz değil halklarımız da birbirine yakınlaşıyor. Şu an ülkelerimiz arasında bırakın vize rejimini pasaport rejimi bile uygulanmıyor"

Haberler 21.07.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ukraynann Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ülkeler aras siyasi diyaloumuz çok üst seviyede, herhangi bir sorun olmadan gelimeler devam ediyor. Bu siyasi diyaloumuzda elde ettiimiz baarlar somut ekonomik projelere dönütürme zaman geldi. dedi.

Büyükelçi Sybiha, beraberinde Avrasya Ekonomik likiler Dernei (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Bakan Hikmet Eren, anlurfa Ticaret ve Ekonomi Kulübü akan Mehmet Uluta ve baz davetlilerle geldii kentte, Kzltepe ilçesindeki Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

Burada i adam ve çiftçi Abdurrahman Kayann yöresel hazrlad yer sofrasnda yemek yiyen Sybihaya, yöreye özgü tarm ürünleri hediye edildi.

Daha sonra Hububat Ticaret Merkezi Bakan Mehmet erif Öteri makamnda ziyaret eden ve burada baz i adamlar ile görüen Sybiha, bir çok alanda iki ülke arasndaki ibirliini güçlendirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Siyasi diyaloumuz çok üst seviyede

Bölgede olmaktan ve gördüü misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduunu ifade eden Sybiha, öyle dedi:

Ülkeler aras siyasi diyaloumuz çok üst seviyede, herhangi bir sorun olmadan gelimeler devam ediyor. Bu siyasi diyaloumuzda elde ettiimiz baarlar somut ekonomik projelere dönütürme zaman geldi. Bu ekonomik ibirliimizin bir boyutu olarak bölgeler aras ibirliini görüyoruz. Özellikle bölgesel boyuta, ortak projelerle ve ortak çalmalarla devam etmeyi düünüyoruz. Bugün Mardindeyiz. Bu da Ukraynadan gelmek isteyenlere bir mesaj niteliindedir. Ben güvenlik kayglarnn olmadn gördüm, hatta buralar çok beendim. Hem Ukraynada çalan i adamlarna hem de turistlere buradan seslenmek istiyorum. Siz de buyurun gelin bu bölgeyi kendiniz için kefedin. Buradaki yerel i adamlarndan da Ukraynaya yönelik proje gelitirmeleri yönünde çarda bulunmak istiyorum.

Sadece devletlerimiz deil haklarmz da birbirine yaknlayor

Eitim konusundaki ibirliinin de son derece önemli olduunu vurgulayan Sybiha, eitim görmek isteyen örencileri de ülkelerine beklediklerini söyledi.

Mardinlilerin Ukraynay, Ukraynallarn da Mardini kefetmesinin son derece önemli olduunun altn çizen Sybiha, öyle devam etti:

Tabi herkesin bildii gibi bu bölge için baz önyarglar mevcut, bu sadece Ukrayna ile alakal bir durum deil. Hatta Ankarada yaayan insanlar bile güvenlik kayglaryla ve ön yarglarla bu bölgeye bakyorlar. Bunun için özellikle kendim bu taraflara gelip görmek, incelemek ve aratrmak istedim. uan gördüüm kadaryla herhangi bir sknt yok. Sadece devletlerimiz deil halklarmz da birbirine yaknlayor. uan ülkelerimiz arasnda brakn vize rejimini pasaport rejimi bile uygulanmyor. Sadece yeni çipli kimlik kartlaryla karlkl seyahatler yaplabiliyor.

Hububat Ticaret Merkezi Bakan Öter ise bölgenin bir huzur adas olduunu, yatrmclarn ve turistlerin gönül rahatlyla gelebileceini belirterek, Ukraynadan gelecek yatrmclara ve turistlere de gönüllerinin her zaman açk olacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git