Uludere'de ailelerin mezarlık ziyareti 300 haftadır sürüyor

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü yakınlarında, Kuzey Irak sınır hattına 28 Aralık 2011'de düzenlenen hava bombardımanında yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, olayın üzerinden geçen 300 haftanın ardında yine mezarlıkta adalet arayışlarını dile getirdi. Her hafta, kesintisiz mezarlık ziyaretini sürdürdüklerini söyleyen Veli Encü, "Sorumluluğu olan askerlerin çoğu 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle tutukludurlar. Ancak darbecilikten yargılanan bu komutanlar, bu ölümlerden yargılanmıyorlar" dedi.

Haberler 29.09.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluderenin Ortasu ve Gülyaz köylerinde oturan aileler, 28 Aralk 2011 tarihinde, Türkiye-Irak snr hattnda düzenlenen hava operasyonunda, yaamn yitiren yaknlar 34 kiinin mezarn geçen 300üncü haftada da ziyaret etti. Yaknlarnn mezarlarna karinfil brakan aileler adna açklama yapan Veli Encü, olayla ilgili bir sorumlunun bile ifadeye çarlmadn, o günden bu yana geçen zaman sürecinde ailelerin hak ve adalet arama talepleri karsnda baz yetkililerin hakaretlerine maruz kaldn söyledi. Encü, Defalarca mahkeme ve Meclis kapsna Adalet umudu ve talebi ile gittik. Fakat, 300 haftadr Hükümet, Meclis nsan Haklar Komisyonu, sivil yarg, askeri yarg ve Anayasa Mahkemesini dolaan dava, hepsinin utanç verici birliinin arasnda karanla gömüldü, gömülüyor dedi.

ALENN YAADIKLARI

Veli Encü, bugün 34 kiinin yaamn yitirdii olayda sorumluluu olan askerlerin çounun 15 Temmuz darbe giriimi nedeniyle tutuklu olduunu ifade ederek, Ancak, darbecilikten yarglanan bu komutanlar, bu ölümlerden yarglanmyorlar. Bunu Fethullahçlar yapt deyip, bu olayla ilgili yarglamamak, üstünü örtmektir ve bu adalet deil, zulümdür. Sorumlu herkes cezalandrlmadkça, geçmile yüzleme, darbecilerle hesaplama iddias inandrc olmayacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git